Weet u wat bijenbekjes zijn?

Heeft u last van wespen of bijen in huis? Weleens gedacht aan stootvoegroosters of bijenbekjes te plaatsen in uw stootvoegen?

Stootvoeg
Stootvoeg

U zult het niet geloven, maar de Bijenbekjes bij GYZS.nl zijn een van de meest verkochte artikelen uit ons gehele assortiment.
De meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord, maar kennen wel het probleem en de overlast van ongedierte in huis. Eerst even een vraag beantwoorden die mensen ons altijd stellen.

 

 

Waarom de naam Bijenbekjes?

Die vraag heeft eigenlijk te maken met het uiterlijk van de stootvoegroosters en het doel waarvoor het gemaakt is.

stootvoegroosters / bijenbekjesAls u weleens naar buiten kijkt in de lente of zomer dan ziet u ook weleens een wesp of een bij op uw warme buitenmuur zitten. En als u dan het geduld heeft om te blijven kijken dan zult u zien dat ze vaak op zoek zijn naar kleine gaten of holletjes. Ze kruipen erin en voor u het weet heeft u last van een nest.
In uw buitenmuur vindt u ook luchtgaten, de zogeheten stootvoegen. De stootvoegen zorgen ervoor dat de lucht in de spouw blijft ventileren. Zo kan dus de vochtige lucht afgevoerd worden. Dit voorkomt dat uw binnenmuur nat wordt.

 

Daarom dus bijenbekjes gebruiken

Maar mocht het gebeuren dat er een muizennest, wespennest of bijennest zich heeft gevorm in de spouw, dan krijgt u problemen. Het ventileren gaat dan niet goed meer en de beesten zorgen voor overlast.

wespen in spouwHet kan namelijk ook gebeuren dat ze vanuit de spouw een ingang weten te vinden door de binnenmuur. En voor u het weet is het ongedierte in huis.
Een wesp bijvoorbeeld heeft maar 5mm nodig om door een gaatje te kunnen. En zonder de bijenbekjes of stootvoegroosters komen muizen ook makkelijk door de muur. Een muis heeft bijvoorbeeld maar 9mm nodig.

 

 

Dit kunt u dus voorkomen met bijenbekjes

 

Dit-kan-er-in-uw-spouw-zitten

 

 

 

 

 

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.