Uw schuifdeursysteem specialist! Alles wat u moet weten over schuifdeuren

Een schuifdeursysteem installeren is niet zo makkelijk als het lijkt. Er komen behoorlijk wat dingen bij kijken. Variabelen zoals bijvoorbeeld uw dagmaat, de gewenste montagemanier van de raildragers en het materiaal van uw deur brengen grote gevolgen met zich mee betreffende uw schuifdeurbeslag. Alle informatie die nodig is om tot een juiste keuze van schuifdeur beslag te komen wordt in deze blog op een toegankelijke manier gepresenteerd.

Waar bestaat een compleet schuifdeursysteem uit?

Een compleet schuifdeursysteem bestaat in totaal uit zes componenten.

  • Een deur
  • Rails
  • Hangrollen
  • Overig bevestigingsmateriaal (het beslag)
  • Accessoires
  • Ondergeleider

Alle componenten behalve de deur zelf zijn verkrijgbaar bij GYZS.nl

Om de manier waarop alle componenten op elkaar inspelen duidelijk weer te geven maken we gebruik van een illustratie. Deze kunt u hieronder vinden.

Genummerd zijn de bovenrails (1), de raildragers (2) en de hangrol (3). De werking is redelijk eenvoudig. Uw deur is bevestigd aan de hangrollen. Dit zijn er in de meeste gevallen twee. Deze rollen rijden door de bovenrail. Dit veroorzaakt de schuivende beweging van uw schuifdeursysteem. De rail wordt gedragen door de raildragers die op hun beurt weer zijn bevestigd aan uw wand of plafond.

Niet afgebeeld is het ondergeleidersysteem en de overige accessoires. De ondergeleider zorgt er voor dat uw deur op een strakke manier heen en weer schuift. Ook kan uw deur niet schommelen.

Overige accessoires zouden bijvoorbeeld eindclips/stops, of soft-stops zijn. Of een afdekkap om uw schuifdeur systeem netjes af te werken.

Wat is van belang voor uw schuifdeursysteem?

Van belang zijn over het algemeen vier dingen. Dit zijn volgende:

  • Het gewicht van uw deur
  • Het materiaal van uw deur
  • De locatie van uw schuifdeursysteem (binnen/buiten)
  • De afmetingen van uw deur en de dagmaat

Als u uw schuifdeurbeslag selecteert en rekening houdt met de bovenstaande vier punten, heeft u gegarandeerd het juiste schuifdeur beslag. Mocht u nog tegen vragen of problemen oplopen tijdens uw zoektocht kunt u altijd gebruik maken van ons aanvraagformulier voor schuifdeurbeslag.


Misschien bent u ook nog op zoek naar:

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd.

Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.