Argenta Xperta: een nieuw hoofdstuk in de Argenta schuifdeursystemen lijn

Ken je de allernieuwste lijn schuifdeursystemen van Argenta, Argenta Xperta al? Misschien wel, misschien niet, maar een ding is zeker: dit nieuwe systeem is top. Het is Argenta’s nieuwe universele product voor houten deuren tot 100 kg.

Argenta Xperta, What’s new?

Het zit hem voornamelijk in de subtiele aanpassingen die het product development team van Argenta heeft gedaan ten opzichte van de Proslide, waar je wellicht al mee werkt. We zetten de voordelen van Xperta graag voor je op een rijtje.

Universeel loopprofiel met afzonderlijk activatorkanaal

Ook het loopprofiel heeft wat liefde gekregen en is voorzien van een update. Het nieuwe loopprofiel is namelijk zo gemaakt dat je hetzelfde loopprofiel gebruikt voor verschillende situaties. Of het nu gaat om een schuifdeursysteem in een verlaagd plafond, systeem- of spanplafond of een muurbevestiging.

Daarnaast heeft het loopprofiel van Xperta een afzonderlijk activatorkanaal, wat betekent dat monteren nog makkelijker is. Iedereen die wel eens een schuifdeursysteem heeft geplaatst, is de activator wel eens vergeten. En dan kon je de hele deur weer demonteren. Met Xperta is dat gelukkig verleden tijd.

Stil, stiller, stilst

De loopwielen van Xperta zijn nog stiller dan hun Proslide voorgangers. Door het harde loopvlak en de zachte kern van de wieltjes, schuiven de deuren nog stiller dan die van de USS Enterprise in Star Trek.

illustratie rollers Xperta

Nieuw dubbelwerkend softclose systeem

Wil je softclose aan beide kanten van je schuifdeur? Bij het Xperta schuifdeursysteem heb je voldoende aan slechts één loopwagen! Dat betekent dat je veel smallere deuren kan voorzien van dubbele softclose (minimaal 580mm) dan bij Pro slide schuifdeursystemen. Dat scheelt niet alleen in de kosten (je hebt immers maar één loopwagen nodig), maar je kan je klanten zo ook weer blij maken wanneer ze smallere deuren hebben en toch aan beide kanten softclose willen.

illustratie dubbelwerkende softclose

Één afdekkap voor meerdere toepassingen

De afdekkap plaats je bij een Xperta schuifdeursysteem set door middel van speciale clips die je plakt aan de rail. Je kunt de afdekkap op diverse manieren op het kliksysteem plaatsen, waardoor je  de voor jou perfecte afwerking in een handomdraai kan realiseren. Welke deurdikte je ook hebt, of hoever je schuifdeursysteem set van de muur af hangt, je hebt maar één afdekkap nodig om de klus te klaren. Lekker handig!

illustratie universele afdekkap

Monteer je schuifdeursysteem in het plafond met Xperta Invisible  

De Xperta invisible is dé oplossing als je opzoek bent naar een schuifdeursysteem voor een kamerhoge deur. Het profiel kan naadloos worden weggewerkt in een vals plafond. Het profiel kan standaard afgewerkt worden met een gipsplaat of dankzij het optionele afdekprofiel ook gecombineerd worden met systeem- en spanplafonds. Dankzij compacte ophanging wordt de speling tussen de deur en het plafond beperkt tot een minimum van 4 mm voor een uiterst strakke afwerking.

Vragen? Neem contact op met onze schuifdeur Xperts

Zit je met een vraag over de nieuwe Xperta lijn? Onze product Xperts zijn al tot in de kleinste details op de hoogte van alles Xperta. Je bereikt ze makkelijk via Mail, WhatsApp of telefoon.