Onderschat het gebruik van gehoorbescherming niet

Ga je klussen? Dan heb je regelmatig te maken met lawaai en geluidsoverlast. Het is dan erg belangrijk om goede gehoorbescherming te gebruiken. Oren zijn kwetsbaar, zeker in een luidruchtige omgeving.

Slecht horen als gevolgd van harde geluiden is een van de meest voorkomende beroepsziektes. Deze leidt vaak tot ernstige maatschappelijke en medische consequenties.

In de wetgeving is geregeld dat er bij geluid boven de tachtig decibel gehoorbescherming beschikbaar dient te zijn als er voor een werkgever gewerkt wordt. Dit is niet voor niets. Ga je in en rondom het huis klussen dan is het ook belangrijk om van bescherming gebruik te maken.

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming

Gehoorbescherming is er in verschillende soorten. In het assortiment van GYZS.nl zal je dan ook altijd vinden wat je zoekt. Laten we eens naar de meest gebruikte soorten bescherming kijken.

Bekijk deze ook eens in onze webwinkel. Je zal dan zien dat deze zeer betaalbaar zijn en ook nog eens snel worden geleverd.

 

De gehoorkappen

 

De gehoorkappen worden ook wel als standaard bescherming voor het gehoor gezien. Dit zijn de gehoorbeschermers die je vaak naast machines ziet hangen en die je snel op kunt zetten. Heb je thuis een werkbank dan is het goed om deze daar ook naast te hangen. Je zal deze vaker opzetten dan je denkt. De gehoorkappen zijn er ook in verschillende soorten. Dit zijn verschillende maten maar er zijn bijvoorbeeld ook kappen die aan de zijkant van een veiligheidshelm vastgezet kunnen worden.

 

 

De accessoires zoals oordopjes

 

oordoppen

 

Naast de gehoorkappen zijn er ook oordopjes. Deze kun je in het oor stoppen en er zijn klussers die dit fijner vinden werken. Het is maar net wat je voorkeur is. Bij GYZS.nl vind je deze ook in het assortiment. Uiteraard voldoen deze ook aan de juiste certificeringen.

De digitale gehoorbescherming

Dit zijn gehoorkappen met daarin een radio of een mogelijkheid om MP3 bestanden af te spelen. Op deze manier zorg je niet alleen voor een goede bescherming maar luister je meteen naar leuke muziek of naar de radio. Muziek horen tijdens de dagelijkse werkzaamheden kunt ervoor zorgen dat je je werk leuker vindt. Werkzaamheden worden op de een of andere manier makkelijker om te verrichten en minder eentonig.

 

Welke wetgeving is er voor de gehoorbescherming?

Je ziet bij de gehoorbescherming diverse certificeringen staan. Wij zetten voor je op een rij waar een bepaalde certificering voor is bedoelt. Zo weet je meteen welke certificering een bepaalde gehoorbescherming dient te hebben.

  • EN352-1 – Certificering voor gehoorkappen.
  • EN352-2 – Certificering voor otoplastieken en oorpluggen.
  • EN352-3 – Certificering voor diverse accessoires zoals kappen die aan veiligheidshelmen worden bevestigd.
  • EN352-4 – Certificering voor niveau-afhankelijke gehoorkappen.
  • EN352-5 – Certificering voor actieve geluidsreducerende gehoorkappen.
  • EN352-6 – Certificering voor de digitale gehoorbescherming.

Benieuwd naar meer?

Na het lezen van dit blog over gehoorbescherming benieuwd geworden naar het volledig assortiment gehoorbeschermers? Dat kan natuurlijk.  Deze link zal u er naar toe brengen. Bent u benieuwd naar het merk Kelfort? Leest u dan gerust verder in een blog over Kelfort via deze link.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.logo gyzs