Welke boor moet je bestellen?

Heb je al een kijkje in ons assortiment boren genomen? Als dit het geval is dan zie je dat er een hoop verschillende soorten zijn. Het kan dan ook lastig zijn om de juiste boor te vinden. Wij helpen je om de juiste keuze te maken. Ook leggen we uit waarom een bepaalde boor het beste is voor een bepaalde klus.

Voor iedere klus is de juiste boor te vinden

Het maakt niet uit wat het materiaal is. Voor bijna iedere klus is bij GYZS.nl de juiste boor te bestellen. Wij zetten de meest populaire voor je op een rij. In ons assortiment zul je zien dat deze uiteraard voordelig en snel te bestellen zijn.

De universele boor

De universele boor kan worden gebruikt in verschillende materialen. Dit is een boor die je altijd wel in je gereedschapskist moet hebben. Houdt er wel rekening mee dat een universele boor meer moeite kan hebben om in een bepaald materiaal te boren. Beton is hier een goed voorbeeld van.

Ook kan het zijn dat je met een universele boor in een aantal gevallen minder precies kunt boren. Boor je vaak in hetzelfde materiaal dan is een specifieke boor voor dat materiaal dan ook een betere keuze.

De houtboor

De houtboor kan worden gebruikt bij alle soorten hout. Hiermee kun je boren zonder kans op verbranding.

De speedboor of slangenboor

Om grotere gaten in hout te boren maak je de keuze voor de speedboor. Deze wordt ook wel de slangenboor genoemd. Het verschil met de houtboor zit in de diameter. Met deze boor kun je snel en makkelijk grotere gaten boren.

De metaalboor

Boren in metaal doe je met de metaalboor. Voor het boren in metaal kan ook de universele boor worden gebruikt. Wil je boren in de hardere soorten metalen dan is een metaalboor de beste keuze. Voor de hele harde metalen zijn er boren met een ultraharde titaniumcoating. De hardheid van een boor wordt aangeduid door de ‘HSS’:

  • W HSS  – Zachte materialen zoals hout.
  • N HSS – Normale materialen zoals aluminium en zachte metalen.
  • H HSS – De harde metalen

De steenboor en de betonboor

Uiteraard zijn de zowel de steen- als de betonboor geschikt voor beide materialen. Voor de zachtere materialen zoals tegels en bakstenen gebruik je de steenboor. Voor beton gebruik je de betonboor. Waar je op moet letten is dat je bij deze boren een boormachine nodig hebt die beschikt over een klopfunctie.

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

Heb je dit artikel gelezen maar twijfel je nog over welke boor de beste keuze is voor jouw klus? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag de juiste keuze te maken. Of lees gerust verder in dit blog over boormachines.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.logo gyzs