Wat u nog niet weet van balkdragers met lange lip!

Als u op zoek bent naar een geschikte manier om een balkenconstructie te maken komt u al snel op balkdragers. Deze bestaan in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er balkdragers met een korte lip, met een lange lip en zelfs zonder lip. In deze blog zullen de balkdragers met lange lip centraal staan.

Balkdragers met lange lip

Een balkdrager met een lange lip zit er zo uit:

e69fbb180042bc85d80ea6a2164c565c.jpg
Balkdrager met een lange lip

De bovenste lip die aan de bovenkant op de afbeelding te zien is onderscheid deze balkdrager van de andere versies. Deze uitvoering bewijst zijn meerwaarde te hebben als de dwarse balk heel dik is. Op de onderstaande afbeelding wordt de toepassing duidelijk weergegeven. Ook ziet u de toepassing van een balkdrager met een korte lip, om de twee te kunnen vergelijken.

Toepassing balkdrager lange lip
Toepassing balkdrager lange lip
r09411
Toepassing balkdrager korte lip

Verschillende maten

Omdat niet alle balken dezelfde maten hebben zijn er verschillende balkdragers gemaakt. Op deze pagina kunt u alle verschillende maten vinden. De maat die bij de balkdragers staat aangegeven is de maat van de balk die geschikt is voor de balkdrager.

Het gatenpatroon van de balkdrager verschilt ook per maat. Een gatenpatroon wordt bijvoorbeeld zo aangeduid: ’14/4-2/9-1/14′. U kunt dit vertalen naar: 14 gaten met een diameter van 4, 2 gaten met een diameter van 9 en een gat met een diameter van 14. De kleine gaten, dus in dit geval de 14 gaten van 4 zitten verspreid over de balkdrager. De grotere gaten, dus in dit geval de gaten van diameter 9 en 14 zitten in de rug van de drager. Daar kunt u eventueel rekening mee houden met het aankopen van bevestiging van dit product.

Wij raden u aan om de bevestiging door middel van schroefnagels te doen. Deze schroefnagels zijn voor deze balkdrager geschikt.


Mocht u na aanleiding van deze blog nog vragen hebben over balkdragers met lange lip, dan horen wij dat graag. U kunt uw vragen mailen naar: service@blog.gyzs.nl of telefonisch contact opnemen op 0224 212 026.

GYZ.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.