Alles wat u moet weten over GB balkdragers met een korte lip!

Er zijn veel verschillende soorten houtverbindingen. Zo zijn er balkdragers, raveeldragers, spijkerplaten, uitvulplaatjes enzovoort.

In deze blog worden de GB balkdragers uitgelicht, en dan in het specifiek de GB balkdragers met korte lip. Hieronder ziet u hoe zo’n GB balkdrager er uit ziet.

Balkdrager met korte lip
GB Balkdrager met korte lip

Toepassing van de balkdragers

De GB balkdrager is perfect geschikt om balken aan elkaar te verbinden. Dat kunt u op de volgende manier doen:

r09411
Toepassing

Verschillende uitvoeringen

De GB balkdrager met een korte lip is er in een veel verschillende maten. Voor elke maat balk is immers een GB balkdrager nodig. De maten staan in millimeters bij de GB balkdragers als volgt aangegeven: ’46×121′.

Gatenpatroon

Ook is er bij GB balkdragers sprake van een gatenpatroon. Deze ziet er bijvoorbeeld zo uit: ’11/4-2/9-1/14′. Voor een leek is dit wartaal, dus ik zal even uitleggen hoe u dit kunt interpreteren. U kunt het het beste zo lezen: 11 gaten van 4 diameter, 2 gaten van 9 diameter en tot slot 1 gat met een diameter van 14. Vaak zitten de grote gaten bij een balkendrager op de rugplaat. Bij deze GB balkdrager zitten dus de twee gaten van 9 diameter en het gat van 14 diameter op de rug. De andere gaten zitten elders op de balkdrager.

Materiaal en bevestiging

Om te zorgen dat de GB balkdrager een lange levensduur heeft en dat uw balkenconstructie niet snel uit elkaar valt is het materiaal van de GB balkdrager van belang. De balkdragers van GB zijn gemaakt van sendzimir verzinkt staal. Dit is kwalitatief sterk materiaal.

De schroeven die u gebruikt om de drager aan uw balken te bevestigen is ook belangrijk. Wij raden u aan om gebruik te maken van een schroefnagel met platte gladeeldraade kop. Deze kunt u hier vinden.


Als u nog meer vragen heeft over dit product dan kunt u deze aan onze klantenservice richten.

Wellicht bent u nog op zoek naar:

  • Raambeslag
  • Deurbeslag
  • Raamsluitingen
  • Deuruitzetter
  • Deurvastzetters
  • Schuifdeurbeslag

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd.

Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.