Uitleg over Volt en Ampère bij accu machines

In dit blog gaan we uitleg geven over verschillende volts en ampères bij accu machines. Zodat je na het lezen van dit blog weet hoeveel volt of ampère de door jou gewenste machine moet hebben.

Natuurlijk zijn er een hoop verschillende, scherp geprijsde, accu machines te bestellen op GYZS. Neem anders gelijk een kijkje in ons assortiment..

Wat is Volt en Ampère bij de accu machines

Laten we starten met de uitleg wat Volt en Ampère nu precies is. Om het snel en simpel uit te leggen kunnen we zeggen dat de hoeveelheid Volt de kracht is die de machine kan produceren..

De hoeveelheid Ampère geeft aan hoe lang de accu mee kan gaan.. Dus hoe hoger het voltage des te meer kracht de accu machine heeft.

Hoe hoger het Ampère-uur, des te langer een accu mee kan gaan.

Het Voltage

Volt wordt ook wel Voltage genoemd. Dit is de eenheid voor de spanning. Dit kun je vergelijken met de druk op een waterkraan.

De Ampère

De Ampère is de eenheid voor de stroom. Kijken we weer naar de waterkraan dan kun je dit vergelijken met de hoeveelheid water die door de kraan stroomt.

De Ampère-uur

De Ampère-uur wordt ook wel afgekort als Ah. Het is de hoeveelheid stroom die een accu per uur kan leveren. Als we naar de waterkraan kijken dan kun je dit vergelijken met de tank met water waar de waterkraan op is aangesloten. Draai je de kraan open dan stroomt het water vanuit de tank.

Zet je de accu machine aan dan begint de stroom van de accu naar de motor te stromen.

Dewalt accu 18v 4.0AH

Uitleg over meer spanning en minder stroom

Zou je met je hand het water dat uit een kraan stroomt tegen proberen te houden dan geeft dit weerstand. Dit is ook het geval als een accu boor of schroefmachine een schroef in het hout probeert te draaien.

Bij een waterkraan kun je dit vergelijken met de druk. Des te meer druk er op de kraan staat des te minder water er nodig is om dezelfde weerstand te voelen.

Heeft de accu dus meer spanning (Volt) dan zal deze minder stroom (Ampère) nodig hebben.

Een gelijkwaardige accu machine met een hoger voltage heeft dus minder stroom nodig.. Hebben deze machines een accu met hetzelfde ampère-uur dan zal de machine met het hogere voltage meer schroeven kunnen draaien. Je kunt met deze machine dus langer doorwerken.

Wat is de beste keuze voor een machine

Kijk dus goed naar de klussen die je wilt gaan doen. Heb je vaak en lang een accu machine nodig voor het indraaien van schroeven of voor het boren? Dan is het belangrijk om voor een machine met een hoger voltage en een hoger Ampère-uur te kiezen.

Gebruik je maar en af toe een accu machine dan kun je ook voor een lager voltage en een lager Ampère-uur kiezen.

Benieuwd naar meer?

Ben je na het lezen van dit blog benieuwd geraakt naar het volledig assortiment accu gereedschap? Daar kom je via deze link.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.