Het monteren van veiligheidsbeslag op een achterdeur

In dit artikel leggen we je uit hoe je veiligheidsbeslag monteert op een achterdeur. Dit is een deur die vaak doel is van inbraken aangezien deze in veel gevallen meer uit het zicht ligt. Het is dan ook belangrijk om bij een achterdeur veiligheidsbeslag te gebruiken.

De benodigde gereedschappen

Om het veiligheidsbeslag op de achterdeur te monteren heb je niet veel gereedschap nodig. Wat je nodig hebt is een boormachine met een boor van acht en dertien millimeter. Daarnaast heb je een schroevendraaier met kruiskop nodig en een potlood.

Het monteren van het veiligheidsbeslag

Om te beginnen kijk je of alle onderdelen aanwezig zijn in de verpakking. Is dit het geval dan kun je starten. Wij leggen je in zeven stappen uit hoe je het veiligheidsbeslag snel en makkelijk op de achterdeur monteert.

Stap 1:

De eerste stap is om het slot en de cilinder in de deur te monteren.

Stap 2:

Het binnenschild wordt dan over de cilinder geplaatst. Hierna steek je de wisselstift door het slot. Belangrijk is om het schild recht te houden en de gaten aan beide kanten met het potlood af te tekenen.

Stap 3:

Vervolgens wordt het systeem gedemonteerd. Verwijdert de wisselstift, het slot en de cilinder. Met de kleinste boor van acht millimeter boor je nu de gaten voor de montage van het schild. De gaten aan de buitenzijde boor je met de grotere boor van dertien millimeter.

Stap 4:

Bij de vierde stap monteer je het slot en de cilinder.

Stap 5:

Na het monteren van het slot en de cilinder wordt de kerntrekbeveiliging gemonteerd. Deze wordt over de cilinder aan de buitenzijde van de deur geplaatst. Deze beveiliging maakt het lastig voor ongenode gasten om binnen te komen via de achterdeur.

Stap 6:

Vervolgens wordt de krukstift aan één deurkruk gemonteerd. Hierbij moet je zorgen dat de dunne zijde van de stift aan de kant van het slot zit.

Stap 7:

Je bent al bijna klaar en het enige wat je nog hoeft te doen is de schilden te monteren en de bijbehorende bouten aan te draaien.     Je hebt nu kunnen lezen hoe makkelijk het is om het veiligheidsbeslag op een achterdeur te monteren. Neem eens een kijkje in ons assortiment veiligheidsbeslag voor achterdeuren bij GYZS.NL.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.