Het monteren van een deurkruk

Het monteren van een deurkruk is een klusje dat de meeste mensen prima zelf kunnen uitvoeren.

Alleen je wilt het natuurlijk netjes afwerken en zorgen dat er geen beschadigingen ontstaan. Wij leggen je in dit blog uit hoe je dit het beste kunt doen.

Welke gereedschappen heb je nodig

Om te starten geven we aan welke gereedschappen je nodig hebt voor de montage. Wat je nodig hebt is een boormachine met boor , een schroevendraaier met een platte- en een kruis kop en een potlood. Al deze gereedschappen zijn natuurlijk makkelijk en snel te bestellen op GYZS.nl

In de verpakking

In de verpakking van de meeste deurkrukken op GYZS.nl vind je naast de deurkruk ook de krukstift, de patentbo.

Stap voor stap de deurkruk monteren

Heb je alle gereedschappen bij de hand en heb je gecontroleerd of alle onderdelen in de verpakking aanwezig zijn dan kun je starten met de montage.

We zullen dit stap voor stap beschrijven.

Stap 1:

Pak de krukstift en steek deze door het slot. Het is belangrijk deze horizontaal te houden.

Stap 2:

Teken vervolgens de boorgaten af. Dit kun je doen met het meegeleverde boorsjabloon.

Stap 3:

Verwijder nu de krukstift met het boorsjabloon en het slot. Boor dan vervolgens de afgetekende gaten horizontaal door.

Stap 4:

Je gaat nu de krukstift aan de deurkruk monteren. Hierbij moet je er op letten dat de inbusbout aan de zaagsnede of de dunne zijde van de stift schroeft. Heb je de krukstift gemonteerd dan pas draai je de inbusbout aan.

Stap 5:

De deurkruk kan nu aan het slot worden gemonteerd en de andere deurkruk kan worden gemonteerd. Hiervoor heb je de patentbouten nodig.

Stap 6:

Na het monteren draai je de inbusbout op de deurkruk aan.

Stap 7:

Dit is de laatste stap, hierbij monteer je de covers. Deze zitten onder de constructie en moeten daarom stevig worden aangeduwd. Let goed op dat de inkeping van het rozet aan de onderzijde zit.

Het monteren van een deurkruk is een simpele klus

Zoals je kunt lezen is het geen lastige klus om een deurkruk te monteren. De deur krijgt ook meteen een heel ander aanzien met een nieuwe deurkruk.

Neem eens een kijkje in ons assortiment voor voordelige en fraai ontworpen deurkrukken. Bekijk hieronder de video over het monteren van deurkrukken.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.logo gyzs