Schuifdeursysteem 101: Alles wat je moet weten over schuifdeursysteem (sets)

Schuifdeursystemen zorgen voor een strakke uitstraling van je kamer en zijn ideaal voor het besparen van ruimte in je kamer. Maar wat is het nou precies? En wat komt er nou allemaal bij kijken? Je leest het hier.

Wat is een schuifdeursysteem?

Laten we eerlijk zijn. De meeste onder ons zullen wel een idee hebben van wat een schuifdeursysteem is. Het zit hem immers in de naam. Schuifdeursysteem, een systeem waar een deur over kan schuiven. Hierdoor kun je de deur met een zijwaartse beweging openen en sluiten. Dit bespaart ruimte, en zorgt voor een moderne en strakke uitstraling.

Verschillende toepassingen schuifdeursystemen

Schuifdeuren worden vaak gebruikt in puien om een binnen-buiten beleving te creëren, als kastdeuren om ruimte te besparen en in kamer en suite opstellingen een ruimte op een stijlvolle manier in tweeën te delen. Maar verzin een toepassing en waarschijnlijk kan het.

Waaruit bestaat een schuifdeursysteem?

Een heel schuifdeursysteem bestaat uit een zestal aan onderdelen:

Inbouw en opbouw, wat houd het in?

In je zoektocht naar het perfecte schuifdeursysteem kom je waarschijnlijk al snel de termen inbouw en opbouw tegen. Best handig dus als je weet wat dit eigenlijk betekent. Gelukkig is het geen hogere wiskunde.

Wat is een inbouw schuifdeursysteem?

Een inbouw schuifdeursysteem is een systeem waarbij de deur in een wand verdwijnt wanneer hij geopend wordt. Dit geeft vaak een strakke en ruimtevollere uitstraling aan de ruimte. Nadeel is wel dat je een speciale wandconstructie en nodig hebt met een ruimte waar de deur in weg kan vallen, dit brengt extra kosten met zich mee. Ben je van plan een inbouwconstructie te maken? Zorg dan dat je van tevoren goed weet waar je elektra kabels en waterleidingen lopen. Het is best onhandig als je tijdens de constructie een waterleiding doormidden haalt. Met een goede leidingzoeker heb je het allemaal in 10 minuutjes in kaart gebracht.

Wat is een opbouw schuifdeursysteem?

Een opbouw schuifdeursysteem is een schuifdeursysteem dat aan de buitenkant van de muur bevestigt wordt in plaats van in de muur. afhankelijk van je smaak kan het een nadeel zijn dat je de deur in deze opstelling ook zit als hij geopend is. Maar omdat je het op de muur (of plafond) monteert hoef je geen speciale wandconstructie te bouwen en hoef je (vaak) geen rekening te houden met leidingen en elektra in de muur. Dit alles maakt een opbouw schuifdeursysteem relatief goedkoper dan een inbouw schuifdeursysteem.

Staan of hangen? Dat is de vraag

Naast dat het belangrijk is om te weten of je een inbouw- of opbouw schuifdeursysteem (nodig) hebt. Is het ook belangrijk te weten of je een staand of hangen schuifdeursysteem wilt.

Wat is een hangend schuifdeursysteem

Bij een hangend schuifdeursysteem hangt de deur aan de schuifdeurrail met behulp van speciale hangrollen. schuifdeuren die hangend gemonteerd zijn lopen extra soepel en geruisloos omdat ze geen contact maken me de vloer. Nadeel is wel dat hangende schuifdeursystemen vaak een lagere draagkracht hebben waardoor je er minder zware en grote deuren aan kunt hangen. Ook heb je een stevige muur of plafond nodig die het gewicht van de deur kan dragen.

Wat is een staand schuifdeursysteem

Bij een staand schuifdeursysteem leunt de deur op de vloer met behulp van een op de vloer gemonteerde geleiderail. Staande schuifdeursystemen zijn vaak geschikt voor zwaardere en grotere deuren maar lopen (schuiven) minder soepel dan hangende schuifdeursystemen.

Waar moet je rekening mee houden?

Onder een schuifdeursysteem set worden alle onderdelen verstaan die zich in een set bevinden. Wij van GYZS.nl snappen dan ook, dat het soms lastig kan zijn om de juiste set te vinden. Wij kunnen daarbij u een beetje op weg helpen. Daarom hebben wij een aantal gegevens onderstaand opgesomd die belangrijk zijn. Hier kan het namelijk soms mis gaan bij het bestellen van de juiste schuifdeursysteem set.

  • Hoeveel deur(en) wenst u te monteren?
  • Wat is de breedte van de deur(en) in kwestie?
  • Wat is het gewicht van de deur(en)?
  • Wil je een inbouw of opbouw schuifdeur?
  • Wil je een hangende of staande schuifdeur?

De uitvoering van een schuifdeursysteem set.

De uitvoering van een set is ook nog eens verschillend. Er zit namelijk een verschil in vormgeving bij iedere fabrikant. Dit komt omdat mensen graag iets in hun huis hebben wat past binnen hun interieur. Wij bij GYZS.nl kunnen dat zeker begrijpen. Daarom bieden wij u een aantal modellen aan die een mooie toevoeging bieden aan uw interieur. Heeft u een mooie rustieke inrichting en wilt u daar een schuifdeur in verwerken? Dan hebben wij voor u in ons assortiment een aantal systemen.

Mocht u toch nog wat aanvullende informatie willen over wat voor u de beste keuze is. mag u onze verkoopadviseurs altijd om hulp vragen!

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd.

Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.

logo gyzs