Husky 120 Pro van Henderson, is het de moeite waard? We zoeken het uit!

De schuifdeurprofessional heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van de Henderson Husky schuifdeursystemen.. Al jaren is dit een van de populairste schuifdeursystemen op de markt, en met reden, het is gewoon goed spul! In September 2022 heeft Henderson nieuw systeem toegevoegd aan de al sterke productlijn, de Husky 120 Pro. Maar is het de moeite waard? We zoeken het uit!

Sfeerfoto Henderson Husky 120 Pro

Heb je vragen tijdens het lezen van dit blog? Schroom niet en vraag het aan onze helpdesk toppers! Dan leggen ze alles tot in de puntjes voor je uit. Stuur ze een appje, of bel, of mail, kan allemaal. 🙂

Henderson Husky 120 Pro, what’s new?

Zoals we zeiden, is de Henderson Husky 120 Pro de nieuwste toevoeging in de line-up van schuifdeursystemen van schuifdeur fabrikant Husky. Het systeem is met een maximale draagkracht van 120kg geschikt voor houten en stalen schuifdeuren binnenshuis. Ook is er tijdens de ontwikkeling lang nagedacht over manieren om het installatieproces te versimpelen en te versnellen. Dit is terug te zien in een lager aantal onderdelen ten opzichte van vergelijkbare producten. Benieuwd waar je dit nieuwe speeltje kun kopen? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod op GYZS.nl!

Henderson Husky 120 Pro vs Henderson Husky 100

We horen je al denken; “Klinkt mooi, maar hoe vergelijkt het met andere Husky producten?” We hebben ze even naast elkaar gelegd voor een vergelijking.

Henderson Husky 100

 • Geschikt voor houten en stalen deuren tot 100kg
 • Uit te rusten met softclose systeem
 • Rails van geanodiseerd aluminium
 • Geschikt voor deuren van 800- tot 1550mm
 • Geschikt voor deurdikte 20- tot 50mm
 • Prijs: vanaf €74,92 ex. btw

Henderson Husky 120 Pro

 • Geschikt voor houten en stalen deuren tot 120kg
 • Uit te rusten met softclose systeem
 • Rails van geanodiseerd aluminium
 • Geschikt voor deuren van 750- tot 1500mm
 • Geschikt voor deurdikte 20- tot 45mm
 • Prijs: vanaf €82,97 ex. btw

Op het eerste gezicht dus niet veel verschil afgezien van het feit dat de Husky Pro met 120kg draagvermogen 20kg meer kan dragen dan de Husky 100. Maar wat maakt de Husky 120 pro dan nog meer “pro”? Het zit hem vooral in de kleine dingetjes die niet zo goed in de specificaties terug te vinden zijn. Eigenlijk is het schuifdeursysteem gewoon net een tikkeltje beter in alles. Hij loopt wat soepeler, het nieuwe soft close systeem werkt beter en hij is sneller en makkelijker in elkaar te knutselen. Zo is het aantal stappen in de installatiehandleiding van 11 voor de Husky 100, teruggedrongen tot 8 stappen voor de Husky Pro. Scheelt toch weer 3 stappen!

Husky 120 Pro schuifdeursysteem

Ook in het zwart verkrijgbaar!

Zwart is tegenwoordig helemaal hip, zwart stalen deuren, zwarte deurgrepen, alles moet zwart. Het staat natuurlijk ook gewoon super strak. Jij vraagt, Husky levert, dus hebben ze met de Henderson Husky Pro ook een zwarte uitvoering gemaakt. Een welkome toevoeging voor de zwart liefhebbers onder ons!

Henderson Husky 120 Pro, is het de moeite waard?

Met dit product heeft Henderson niet opnieuw het wiel uitgevonden en voortgebouwd op een product dat in de basis al erg goed was. Het resultaat? Een schuifdeursysteem dat in alle opzichten een stukje beter is dan vergelijkbare producten. Een hogere draagkracht, een betere soft close, snellere installatie en een zwarte uitvoering. Al met al een prima toevoeging aan de productlijn in onze ogen. Conclusie? Goed spul!

Over GYZS

Bij GYZS zijn we helemaal gek van alles schuifdeursystemen. Van schuifdeursystemen zoals de Husky lijn, tot schuifdeursystemen voor loftdeuren en kastdeuren. We hebben het allemaal. En wist je al dat we naast schuifdeuren nog veel meer bouwbeslag hebben? Deurbeslag, brievenbussen, raambeslag en meer. Alles wat je nodig hebt om je afbouwklus tot een succes te maken vind je op GYZS.nl, A je to!