Van plan een schuifdeursysteem te monteren?

Ben je van plan een schuifdeursysteem te monteren dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rij. Wat belangrijk is om te weten is dat je bij GYZS.nl voordelige sets kunt bestellen maar ook de losse onderdelen. Zo weet je altijd dat je het schuifdeursysteem naar je wens kunt maken.

Hou rekening met de plek waar het schuifdeursysteem wordt gemonteerd

Het belangrijkste bij het plaatsen van een schuifdeursysteem is de plek waar deze gemonteerd gaat worden. Hou rekening met de breedte van de deur(en) en kijk ook in welke materialen de schuifdeurrails moeten worden bevestigd. Je hebt immers andere materialen bij bevestiging in hout dan bij bevestiging in gips.

Monteer je een enkel of een dubbel systeem

Waar je ook over na moet denken is of je een enkel of een dubbel schuifdeursysteem gaat monteren. Bij een enkel systeem wordt er een enkele schuifdeurrails geplaatst. Bij een dubbel systeem komen er twee rails die voor elkaar langs lopen. Op deze manier glijden de deuren voor elkaar langs.

Let goed op het gewicht van de deuren

Waar je goed op moet letten dat is het gewicht van de deuren die je wilt gaan gebruiken. Het spreekt voor zich dat de rollen en de rails die deuren moeten kunnen dragen. Bij de sets staat dan ook het maximale gewicht wat voor een deur gebruikt kan worden.

Welke deuren worden er gemonteerd

Bestel je een schuifdeursysteem dan worden deze geleverd inclusief hangrollen. Dit zijn de rollers die een verbinding vormen tussen de rails en de deur(en). Het verschilt per type deur hoe de rollen gemonteerd dienen te worden. Ook hier geldt weer dat je een ander soort montage gebruikt bij een houten deur dan bij een glazen deur. Gaten boren in glazen deuren kan immers niet. Bij de sets die je vindt in het assortiment van GYZS.nl kun je zien of deze geschikt zijn voor een glazen deur.

Let op de lengte van de rails

Een ander belangrijk punt is de lengte van de rails. Deze dienen minimaal net zo lang als de lengte van de deur te zijn. Deze kunnen langer zijn zodat de deuren verder kunnen schuiven. Hoe lang dit is hangt van jouw persoonlijke voorkeur af. Wil je later een rails uitbreiden dan is dit mogelijk. Er zijn merken die verlengstukken verkopen. Dit zijn in de meeste gevallen verlengstukken van 45 centimeter of van 90 centimeter.

Wat vind je in de doos

Ga je een schuifdeursysteem bestellen dan is het belangrijk om voor het bestellen te kijken wat er in de doos zit. Wij geven je een overzicht van wat je nodig hebt bij een schuifdeursysteem.

Zaken die in de meeste gevallen worden meegeleverd:

  • Rails voor het schuifdeursysteem. Deze worden in de meeste gevallen geleverd in stukken van een meter.
  • Hangrollen, deze zijn bedoelt om de deuren aan de schuifdeurrails te bevestigen.
  • Ondergeleider voor de vloer. De voorkomt dat een schuifdeur kan gaan ‘zwaaien’.
  • De bevestigingsmaterialen om het schuifdeursysteem te bevestigen.

Zaken die in veel gevallen niet worden meegeleverd maar aan te raden zijn:

  • Het schuifdeurbeslag. Dit zijn de handgrepen waarmee je de schuifdeur kunt openen en sluiten
  • Een ‘soft-close’ systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat als een schuifdeur met een kracht wordt geopend of gesloten dat deze toch zacht tot stilstand komt. Dit zal de levensduur van het schuifdeursysteem verlengen
  • de eindstoppen. Deze voorkomen dat de schuifdeuren aan het einde van de rails niet verder kunnen schuiven.
soft-close zwart
Schuifdeursysteem soft close zwart inclusief schroeven

Je hebt nu een goed idee van wat je kunt verwachten. Heb je vragen of twijfel je over de geschiktheid van een bepaald systeem neem dan contact op met onze klantenservice.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.logo gyzs