De verschillen tussen de deurdrangers

Neem maar eens een kijkje in ons assortiment deurdrangers en dan zal je zien dat er verschillende soorten zijn. Welke deurdranger is geschikt voor jouw deur? Daar gaan wij je in dit artikel meer over vertellen.

deurdranger blog.gyzs.nlVoor we de verschillen uit de doeken doen zullen we eerst uitleggen wat een deurdranger ook alweer precies is. Eigenlijk is het heel simpel. Een deurdranger zorgt er namelijk voor dat een deur automatisch weer sluit nadat is geopend.

Dit wordt gedaan door een automatisme boven de deur en de snelheid waarmee de deur wordt gesloten is in te stellen. De snelheid waarmee de deur wordt gesloten wordt geregeld door de hoeveelheid kracht die er op de veer in het automatisme wordt gezet.

Er zijn drie verschillende deurdrangers

In hoofdlijnen kunnen we stellen dat er drie soorten deurdrangers zijn. Natuurlijk zie je er meer in ons assortiment maar dit heeft te maken met de verschillende merken. Wij leggen je het verschil tussen de drie drangers uit.

De opbouw deurdrangers

Het kenmerk van de opbouw deurdrangers is dat deze zowel het blad als de kop kunnen worden bevestigd. Met het blad wordt de deur bedoeld en met de kop het kozijn. Bepaal wel eerst waar jij de deurdranger wilt monteren alvorens de bestelling te plaatsen. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste bestelling plaatst.

opbouw deurdrangers

De inbouw deurdrangers

We mogen gerust stellen dat de inbouw deurdrangers de meest strakke variant is. Het omhulsel van de inloop deurdranger wordt aan de bovenkant van de deur gemonteerd. Aangezien het metalen omhulsel is weggewerkt zie je alleen de arm van de deurdranger.

Hou er wel rekening mee dat de inbouw deurdrangers in de meeste gevallen alleen geschikt zijn voor deuren met een maximale breedte van veertienhonderd millimeter en de deuren die maximaal honderdtwintig graden open kunnen.

inbouw deurdrangers

De vrijloop deurdrangers

De vrijloop deurdrangers worden in de meeste gevallen bij binnendeuren gebruikt. Ze zijn echter wel geschikt om op buitendeuren te gebruiken. De naam vrijloop geeft al aan dat er geen weerstand merkbaar is. In de meeste gevallen worden deze modellen voor de veiligheid gebruikt. Gaat er een brandalarm af dan kan de vrijloop deurdranger gebruikt worden om de deuren automatisch te sluiten.

vrijloop deurdrangers

 

Nu je weet welke modellen er zijn nodigen wij je graag uit een kijkje in ons assortiment te nemen. Je zal zien dat het geen probleem is om de juiste deurdranger voor jouw deur te vinden. Bij GYZS.nl weet je dat je niet te veel betaald en dat de deurdranger snel wordt bezorgd.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.logo gyzs