Deurdrangers in het algemeen

Deurdrangers

Een deurdranger zorgt ervoor dat een deur automatisch sluit zodra deze geopend is. Het mechaniek wordt boven een deur gemonteerd en is op eigen gewenste snelheid aan te passen. Wanneer een deur geopend wordt door iemand, zal de duw of trekkracht op een gegeven moment verdwijnen. Normaal zou een deur op dezelfde stand open blijven staan, maar is een deurdranger geïnstalleerd, dan zal de deur terug gaan naar zijn oorspronkelijke stand. Dit komt door de veer die zich in het metalen huis bevindt.
De metalen behuizing kan zowel aan de deur als het kozijn bevestigd worden, afhankelijk van de situatie. Dit wordt ook wel opbouw deurdrangers genoemd, wat later in dit blog besproken wordt.
Een andere variant kenmerkt zich door het feit dat deze in de deur wordt gemonteerd. Dit noemt men inbouw deurdrangers.

Maar wat zijn de voordelen van een deurdranger en waarom zou ik een exemplaar aanschaffen?

Voordelen

Deurdrangers hebben een functie die ervoor zorgt dat uw deuren automatisch sluiten na opening ervan. Wij hebben de voordelen voor u
op een rijtje gezet.

  • Deurdrangers zorgen er onder andere voor dat de status van uw deur zo intact mogelijk blijft (preventie van dichtslaande deuren)
  • Gebruiksvriendelijkheid van de deuren wordt vergroot (ontstaat gemak)
  • Ongewenste open deuren worden automatisch gesloten
  • Duurzaam in gebruik
  • Deurdrangers zorgen voor een isolerende werking
  • Geschikt voor brandwerende deuren

In het volgende kopje zullen wij de verschillende soorten deurdrangers bespreken die wij in ons assortiment hebben. Hierin zal door middel van afbeeldingen duidelijk gemaakt worden wat het verschil is tussen inbouw, opbouw en vrijloop deurdrangers.

Verschillende soorten

Om de juiste keuze te kunnen maken welke deurdranger nu precies aan uw wensen voldoet, is het het waard na te denken over wat u precies wilt.
Deurdrangers kunnen door ons in twee soorten geleverd worden, namelijk voor dubbele deuren en enkele deuren. Ook zijn de deurdrangers in verschillende merken te verkrijgen bij ons. Aan het einde van dit blog zal een link gegeven worden naar onze webpagina, waarin u een keuze kunt maken uit ons brede assortiment. Voordat u een keuze maakt in een van de deurdrangers is het gewenst om de benodigde informatie te verkrijgen. Deze informatie zal gegeven worden in andere blogs, waar in een later kopje ook naar verwezen wordt.

Nu zal worden ingegaan op de verschillende soorten van deurdrangers voor enkele deuren.
In ons assortiment maken wij onderscheid in deurdrangers inbouw, opbouw en vrijloop. Deze verschillen voornamelijk in de vorm van montage en uiterlijk. Uiteindelijk is de functie van de deurdrangers bij elk soort hetzelfde.

Inbouw

Inbouw deurdrangers worden in de deur gemonteerd, zo als te zien is in de afbeelding hieronder.
Vaak kunnen de inbouw deurdrangers op een deur gemonteerd worden met een maximale breedte van 1400 mm. en kan maximaal tot 120° geopend worden.

Deurdranger inbouw montage
De manier waarop een inbouw deurdranger gemonteerd wordt.

Merken die wij aanbieden voor inbouw deurdrangers zijn Dorma, Stanley en Kontrol. In andere blogs zal dieper worden ingegaan wat deze merken van elkaar onderscheidt. Dit geldt uiteraard ook voor de andere twee soorten opbouw en vrijloop.

Opbouw

Het huis van opbouw deurdrangers wordt boven de deur geplaatst.

Deurdranger opbouw montage
De manier waarop een opbouw deurdranger gemonteerd wordt.

De merken die wij in ons assortiment hebben zijn Assa Abloy, Dictator, Dorma, Geze, NHN en Stanley

Vrijloop
Vrijloop deurdrangers zijn specifiek bedoeld om deuren veilig te sluiten bij brand. Het is dus echt voor binnendeuren, wat niet altijd het geval is bij de inbouw of opbouw variant.
Wanneer een alarm afgaat of de spanning wegvalt, zal de deurdranger op een veilige manier sluiten.

De manier waarop een vrijloop deurdranger gemonteerd is.
De manier waarop een vrijloop deurdranger gemonteerd is.

Op onze webpagina kunt u verschillende merken selecteren die wij aanbieden voor vrijloop deurdrangers, dit zijn Assa Abloy, Dictator, Dorma en Geze.
Ook kan bij ons een keuze gemaakt worden uit diverse deurdranger armen en andere toebehoren. Deze kunt u hier vinden.


 

Heeft u nog vragen na aanleiding van dit blog? Dan helpen wij u graag verder!
U kunt u vragen stellen aan onze klantenservice via de mail: service@blog.gyzs.nl of kan telefonisch contact opgenomen worden via 0224 – 212 026.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.