Alles wat u moet weten over Hermeta leuninghouders

Hermeta trapleuninghouders zijn een van de beste op de markt. Door de unieke combinatie van gieten en profielbewerking en een fabricageproces van ontwerp tot eindproduct dat in eigen beheer plaats vindt heeft Hermeta een heel sterk assortiment met een geheel eigen karakter kunnen samenstellen.

Soorten en toepassingen van de Hermeta leuninghouders

Trapleuninghouder

Hermeta leuninghouders zijn er ‘Met Tapgat’ of ‘Opschroefbaar’. Dit heeft vooral te maken met de bevestigingswijze. Zo wordt een leuninghouder ‘Met Tapgat’ doorgaans bevestigt met een stokeind en het type ‘Opschroefbaar’ met schroeven. Beide vereisen een voorgeboord gat met een plug voor bevestiging. Het mooie aan de leuninghouder ‘Met Tapgat’ is dat u geen bout aan de voorkant ziet en het maar één gat vereist, waar ‘Opschroefbaar’ drie bevestigingsgaten eist.

Daarnaast zijn er twee verschillende toepassingen van de leuninghouders van Harmeta, rond en vlak. Dit wil zeggen dat als uw trapleuning vierkant is dan moet u een vlakke leuninghouder kiezen. De uitvoering rond heeft namelijk een schootje waar de leuning in kan liggen, een aan de onderkant vlakke trapleuning kan hier niet op bevestigt worden.

Materialen en kleuren

Hermeta trapleuninghouder1
Hermeta leuninghouder vlak ‘Opschroefbaar’ in de kleur F2.
Hermeta trapleuninghouders
Hermeta leuninghouder rond ‘met Tapgat’ in de kleur F1.

Alle Hermeta leuninghouders zijn van het materiaal Aluminium. Aluminium is een veel gebruikt materiaal omdat het erg licht is en tevens net zo corrosie bestendig als staal. Het is vaak zilverwit van kleur en heeft een egale oppervlakte.

Door middel van een lak biedt Hermeta drie kleuren, F1, F2 en zwart. De kleur F1 staat voor naturel. Deze kleur past dan ook bij de meeste interieurs. De kleur F2 staat voor ‘nieuw zilver’ en wordt vaak vergeleken met een champagne kleur die bij de meeste interieurs mooi past. De kleur zwart geeft uw interieur een mooi strak, maar ook elegant uiterlijk.

Bevestiging van een leuninghouder

Het bevestigen van een leuningdrager is een lastige klus. De leuningdrager moet namelijk in exact de goede hoek en recht op de muur gemonteerd worden. Indien dit niet goed wordt gedaan komt er spanning op de leuning, waardoor de leuningdrager na loop van tijd los komt te zitten. Daarnaast is het ook goed om te weten hoeveel leuningdragers u nodig heeft. Dit is meestal gebaseerd op persoonlijke voorkeur, maar u kunt rekening houden met 60 t/m 100 centimeter tussen iedere leuningdrager.

Begin eerst de plek nauwkeurig te bepalen, daarbij is de hoogte en de goede hoek belangrijk. Doorgaans is de hoogte van de leuningdrager 80-100 cm boven de traptrede. Daarnaast is de goede hoek ook belangrijk zodat de leuning zelf goed op zijn plek komt. De leuninghouders op het begin en eind zitten meestal 20 cm van het uiteinde af. Door met zijn tweeën te werken, één iemand die de leuning vasthoudt en de ander de leuninghouder, kunt u gemakkelijk kijken of de leuninghouder goed gepositioneerd is.

Als u de juiste positie heeft bepaald kunt u beginnen met aftekenen en daarna boren. Als de gaten geboord zijn kunnen de pluggen in de gaten en kan de leuninghouder van Hermeta bevestigt worden door middel van schroeven of stokeinden.

GYZS.nl

GYZS.nl biedt een ruim aanbod aan Hermeta leuninghouders zodat er altijd een is die bij uw toepassing past. Wanneer u voor 16.30 bestelt, wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden. Heeft u nog een vraag over de leuninghouders van Hermeta? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen u graag verder.logo gyzs