De Argenta Proslide lijn, alles wat u moet weten!

Waarom de Argenta Proslide lijn?

Argenta heeft een hoogkwalitatief binnenschuifdeursysteem op de markt gebracht, de Argenta Proslide. De lijn bestaat uit het volledige pakket, van stops en rolstelsel tot profielen. Maar ook bevestigingssystemen en een automatisch sluiten systeem. Deze onderdelen zijn zo ontworpen om jarenlang mee te gaan, ook met hoogfrequent gebruik. De lijn richt zich vooral op nieuwbouw- en renovatieprojecten in bijvoorbeeld kantoren, scholen, ziekenhuizen en horecazaken. Voor woningen is de Proslide lijn daarentegen ook uitstekend geschikt.

Het Proslide schuifdeursysteem biedt voor vele deuren een oplossing, waaronder enkele, parallelle, simultane en telescopische. Parallelle en telescopische deuren zijn deuren die achter elkaar schuiven. Dit wordt vaak toegepast als de deuropening groot is en de opening dus gesloten moet worden in 2 of 3 delen. Het verschil tussen deze twee is dat een telescopische deur de andere deur meeneemt wanneer hij naar voren wordt geschoven. Een parallelle deur kan volledig zelfstandig uitgeschoven worden. Simultane deuren zijn 2 deuren die gelijktijdig uit elkaar schuiven. Daarnaast biedt de Proslide lijn ook ondersteuning voor geautomatiseerde schuifdeuren en kamerhoge schuifdeuren. De lijn is geschikt voor zowel stalen als houten schuifdeuren. Het is voor schuifdeuren met een maximaal gewicht van 100 kg dus de ideale oplossing!

Enkele technische eigenschappen van de Argenta Proslide lijn:

DeurgewichtMaximaal 100kg
DeurhoogteMaximaal 3000 mm
DeurbreedteMaximaal 1230 mm
Vrije doorgangMaximaal 1200x3030 mm
Deurdikte38-45 mm
Muurdikte100 mm

Stops en rolstelsel

Deze categorie bestaat uit 3 verschillende producten, de standaard stop, slow stop en het rolstelsel.

Activator slow stop
Activator Slow Stop
Standaard Stop
Standaard Stop

De standaard stop wordt gemonteerd op de bovenste kamer van het bovenprofiel. Het zorgt ervoor dat de schuifdeur niet verder kan doorrollen. De stop zorgt voor een directe stop, het is dus geen sluitvertrager. Voor een sluitvertragende werking is de slow stop de goede keus.

De slow stop zorgt ervoor dat het stoppen van de schuifdeur langzaam gaat. Het slow stop systeem bestaat uit een activator en een kantelbare slow stop rolstelsel. Zowel de activator als het rolstelsel worden in het bovenprofiel gemonteerd. Controleer voor het monteren of de slow stop geactiveerd staat, dit is het geval als de haan het dichtst gepositioneerd staat bij het rolstelsel.

De door Argenta ontwikkelde ESSI module zorgt ervoor dat u de Slow-Stop demper eenvoudig in het bovenprofiel kan monteren zonder dat het gehele profiel gedemonteerd hoeft te worden. Het is niet noodzakelijk voor bevestiging van de Slow Stop, maar zorgt wel voor een snellere en gemakkelijkere montage.

De rolstelsels van zowel de standard als de slow stop zijn uitgerust met een volledig ingekapselde precisie kogellager. Dit is om een lange levensduur te garanderen.

Rolstelsel
Rolstelsel
ESSI Module
ESSI Module

De brede en grote wielen zorgen voor een betere slijtvastheid en dat het soepel rolt. Daarnaast hebben de wielen geen additieven aan de kunststof, dit wil zeggen dat er niks aan het kunststof toegevoegd is. Hierdoor wordt bij langdurig gebruik vermeden dat de additieven uit de wielen komen en vuilophoping veroorzaken.

Bevestigingssytemen

De Proslide lijn kent 3 verschillende bevestigingssystemen, de een is goed voor de portemonnee en de ander is volledig ‘onzichtbaar’ na bevestiging.

De Standard-Fix is eenvoudig en makkelijk te installeren op de deur. Het hoeft niet ingefreesd te worden, waardoor er niet veel werk is om het op de deur te monteren. Daarentegen is de Standard-Fix wel altijd te zien voor het blote oog.

De Manual-Fix kan ingefreesd worden in een houten schuifdeur. Hierdoor is het niet voor het blote oog te zien, wat het toch een strakker uiterlijk geeft. Voor stalen schuifdeuren kan de Manual-Fix ook gewoon op de schuifdeur gemonteerd worden. Daarnaast is er maar een sleutel nodig om de Manual-Fix aan het rolstelsel te monteren. Voor een deurbreedte vanaf 880 millimeter en hoger heeft de Manual-Fix een dubbele slowstop variant. Hierdoor kunnen beide slowstops gewoon gemonteerd worden.

Als laatste is er nog de Auto-Fix. Deze kunt u, net zoals de Manual Fix, in de deur frezen. De Auto-Fix kan daarentegen ook gewoon op de deur gemonteerd worden. Voor schuifdeuren met een deurbreedte vanaf 880 millimeter en hoger is er een dubbele slowstop variant van de Auto-Fix. Hierdoor kunt u beide slowstops op de schuifdeur monteren. Wat de Auto-Fix vergeleken met de Manual Fix uniek maakt is dat het rolstelsel eenvoudig zonder enige gereedschap op de Auto-Fix gemonteerd kan worden.

Detail maatvoering

De afbeelding die aan de rechterkant is afgebeeld laat zien wat de verschillende bevestigingssystemen op de deur voor ruimte laten tussen de de deur en het bovenprofiel. Indien u een houten deur heeft kunt u de Manual of Auto Fix infrezen. De opening tussen het bovenprofiel en de deur zal hiermee fors minder worden.

Profielen

Bovenprofiel
Bovenprofiel

Een schuifdeur bestaat altijd uit een bovenprofiel. Het rolstelsel komt in het bovenprofiel te zitten, deze is zo vormgegeven dat het rolstelsel niet kan opwippen. Daarnaast is het rollenstelsel altijd gecentreerd dankzij de grote en brede wielen, waardoor storende geluiden verleden tijd zijn.

Het profiel is erg stabiel gemaakt zodat het niet vervormt bij het drukken tegen het deurpaneel. Het bovenprofiel is in de lengtes 2000, 3000, 4000 of 6000 millimeter beschikbaar en is van het materiaal aluminium. Daarnaast is bij GYZS maatwerk mogelijk.

Ondergeleider
Vloergeleider

Om het bovenprofiel te kunnen bevestigen aan de muur heeft u een muurprofiel en/of muurbeugel nodig. Deze zijn snel en eenvoudig te plaatsen. De muurbeugel is in twee varianten beschikbaar, voor deuren tot 42 millimeter en deuren tot 50 millimeter. Indien u het bovenprofiel aan het plafond monteert heeft u helemaal geen muurprofiel of beugel nodig.

Ook is het nog een optie om een afdekprofiel voor het bovenprofiel aan te schaffen. Het afdekprofiel zorgt ervoor dat de bovenprofielen en het volledige geleidingssysteem op een esthetische wijze verborgen kunnen worden. Dit geeft uw schuifdeur een extra strak uiterlijk. Het afdekprofiel is in de maten 2000, 3000 of 6000 millimeter beschikbaar. Daarnaast is maatwerk bij GYZS ook mogelijk.

Het ondergeleidingsprofiel zorgt er vooral voor dat de deur niet instabiel wordt. Het profiel wordt aan de onderkant van de schuifdeur gemonteerd. In combinatie met de vloergeleider wordt instabiliteit en het ‘zwabberen’ van de deur voorkomen.  Dit profiel is in de lengtes 1000, 2000 of 6000 millimeter beschikbaar en is van het materiaal aluminium.

De vloergeleider wordt net naast de opening geplaatst. Hierdoor blijft het uit het zicht en zal het niet in de weg zitten. Een vloergeleider kan ook gebruikt worden zonder ondergeleidingsprofiel. Door aan de onderkant van de deur over de gehele breedte een holte te maken waar de vloergeleider door past zal het dezelfde functionaliteit bieden als wanneer u een ondergeleidingsprofiel gebruikt.

Proslide Motion

De Proslide Motion is een uitbreiding op het Proslide schuifdeurbeslag. Door gebruik te maken van de Proslide Motion laat u uw schuifdeuren automatisch sluiten.

Proslide MotionWat de Proslide Motion zo uniek maakt is dat het bij zowel een enkele deur als dubbele deur toegepast kan worden. Daarnaast is het ook nog eens voor binnen én buiten!

De Proslide Motion bevat een elektrische motor met ingebouwde software van Argenta. De software zorgt ervoor dat de motor automatisch de eindpunten herkent en dat het de snelheid automatisch aan het gewicht van het deurblad aanpast. Indien de motor geen stroom krijgt door bijvoorbeeld stroomuitval kan de deur alsnog geopend en gesloten worden.

Daarnaast is de Proslide Motion in 2 verschillende uitvoeringen beschikbaar. De eerste uitvoering is voor de meeste deuren en is zelfs combineerbaar met telescopische deuren. Indien u symmetrische deuren wilt zal u voor de andere uitvoering moeten kiezen.

Let wel op dat de Proslide Motion alleen combineerbaar is met de Standard-Fix, dus niet de Manual-Fix of Auto-Fix. Dit komt doordat de Standard-Fix op de deur ligt en niet ingefreesd is.

Video

Pakketen en onderdelen

Pakketten

GYZS biedt u volledige pakketten van de Proslide serie tegen een voordelige prijs zodat u gelijk aan de slag kan. De pakketten bestaan uit een bovenprofiel, waarvan de lengte per pakket verschilt. Ook zit er een Standard-Fix, rolstelsel, vloergeleider en slow of standaard stop in. Per pakket kunt u precies zien wat er in zit en voor welke toepassing het bedoelt is.

Mocht u de Manual-Fix of Auto-Fix willen dan kunt u die apart bestellen bij ons assortiment ‘Schuifdeur Onderdelen’, net zoals alle andere artikelen van de Proslide serie.

logo gyzs