Sleutel afgebroken in het slot? Deze tips helpen wellicht.

Een sleutel die afbreekt in het slot is de nachtmerrie van ieder persoon. De meeste mensen zullen gelijk een slotenmaker bellen, maar meestal kunt u het zelf ook gewoon prima doen. Is uw sleutel afgebroken? Door kalm en zorgvuldig te blijven is de afgebroken sleutel er zo uit door middel van deze tips!

De diepte van de afgebroken sleutel

sleutel afgebroken

Ten eerste is het handig om u af te vragen hoe diep de sleutel in het slot zit. Des te dieper de afgebroken sleutel in het slot zit, des te moeilijker het namelijk wordt. Probeer daarom ook niet de sleutel in het slot te steken als hij eenmaal afgebroken is. U zult het afgebroken deel alleen meer dieper duwen.

Als de sleutel niet diep zit

De gemakkelijkste manier om het afgebroken deel van de sleutel uit de deur te halen is door een sleutel verwijderaar te gebruiken. Deze is helaas niet in de winkel om de hoek te koop en u zal deze dus online moeten bestellen. Indien u een sleutel verwijderaar bij de hand heeft, let dan op dat u de sleutel niet verder in het slot drukt. De kans dat de sleutel dan nog uit het slot kan wordt erg klein.

Als het afgebroken deel nog een stuk uitsteekt kunt u door middel van een nijptang de sleutel gemakkelijk uit het slot trekken. Een nijptang kan dus alleen gebruikt worden als de sleutel genoeg uitsteekt. Als dit het geval is kan de sleutel makkelijk en snel uit het slot getrokken worden.

Doormiddel van een pincet of een schaar met scherpe punten kunt u proberen het afgebroken deel eruit te wrikken. Probeer door middel van de uiteinde van de pincet of schaar tegen de randen aan te zetten de sleutel eruit te wrikken. Als er weinig beweging is kunt u ook een glijmiddel zoals WD-40 in het slot spuiten. Als u geen WD-40 in huis heeft kunt u de buren vragen. Daarnaast hebben wij ook een ruim assortiment aan WD-40.

Als de sleutel diep zit

U kunt een naald of veiligheidsspeld langs de sleutel proberen te steken. Probeer de naald of veiligheidsspeld achter de sleutel te haken. Hierdoor kunt u de sleutel uit het slot trekken. Naast een naald of veiligheidsspeld kunt u ook een paperclip, sleutelring of vishaak gebruiken om langs de sleutel te komen.

Een magneet kan ook gebruikt worden om de afgebroken sleutel uit het slot te krijgen. De meeste sleutels zijn niet magnetisch, maar als u een magneet in de buurt heeft liggen is het het proberen waard.

Een ander manier om de afgebroken sleutel uit het slot te krijgen is door een figuurzaagje te gebruiken. Knip het gedeelte zonder tandjes af, zodat u alleen het stuk met de tandjes overhoudt. Stop vervolgens het figuurzaagje in het slot met de tandjes naar de sleutel toe. De tandjes trekken de sleutel als het goed is naar buiten.

U kunt ook nog secondelijm proberen. Door aan het uiteinde van de afgebroken sleutel een kleine druppel en druk het zachtjes tegen het gedeelte dat vastzit in het slot. Het is belangrijk dat u een minimale hoeveelheid lijm gebruikt, anders kan de sleutel tegen de randen volledig vast komen te zitten. Wacht tot de lijm is uitgehard en trek vervolgens de gehele sleutel uit het slot.

Als laatste is er ook nog de optie om het slot volledig uit elkaar te halen. Dit verricht iets meer werk en daarom raden wij het aan om het als laatste te proberen. Let er op bij het uit elkaar halen dat u de volgorde waarin het slot is opgebouwd goed onthoudt. Hierdoor kunt u het slot weer goed in elkaar zetten.

Als het niet gelukt is

Indien het niet gelukt is om het afgebroken deel uit het slot te krijgen raden wij aan om een specialist in te huren of een nieuw slot te bestellen. Vaak is een nieuw slot bestellen nog goedkoper. GYZS biedt een compleet assortiment aan buitendeursloten van de beste merken, waaronder Nemef en Lips. Naast buitendeursloten hebben wij ook sloten voor binnendeuren.

logo gyzs