De voordelen van het gebruik van koppelingen

Koppelingen worden gebruikt om balken onderling met elkaar te verbinden. Dit kan voornamelijk worden gedaan bij mestelwerk of bij gelijmde constructies. Koppelingen kunnen worden gezien als een zekerheid. In sommige gevallen als een extra zekerheid. Uw constructies zullen niet alleen langer mee gaan, maar ook hun functie beter kunnen vervullen. Des te meer reden om gebruik te maken van de verschillende soorten koppelingen.

Het assortiment koppelingen

Onder de noemer ‘koppelingen’ vallen de volgende producten:

  • Koppelankers 2 mm
  • Koppelankers 5 mm
  • Koppelplaten
  • Ankerstrippen

Al deze koppelingen kunnen op een volgende manier worden gebruikt.

r01220
Toepassing koppelingen

De koppelankers met een dikte van 2 mm

Deze koppelankers zijn in de volgende lengtes verkrijgbaar: 200, 300 en 400 mm. De breedte is 30 mm. Op de onderstaande afbeelding kunt u een koppelanker van  2 mm bekijken.

Koppelanker 2 mm
Koppelanker 2 mm

Zoals u ziet zit zitten er verschillende gaten van verschillende groottes in. Het gatenpatroon wordt zo aangeduid: “8/4-2/9”. Dit betekent dat er 8 gaten met een diameter van 4 mm in zitten, en 2 gaten met een diameter van 9 mm.

De koppelankers met een dikte van 5 mm

De koppelankers van 5 mm zien er iets anders uit. U kunt er eentje hieronder bekijken.

Koppelanker 5 mm
Koppelanker 5 mm

Dit anker heeft, in tegenstelling tot het anker met de andere dikte, 4 of 6 gaten. Dit anker is verkrijgbaar in twee verschillende lengtematen. Dat zijn 300 mm en 400 mm.

Koppelplaten

Koppelplaten zijn iets breder dan koppelankers. Ook hebben ze meer gaten van verschillende groottes.

Het product is beschikbaar in verschillende lengtes, die u hier terug kunt vinden. Ook is het gatenpatroon bij de koppeplaat van belang. Bij deze plaat is het patroon: “12/4-8/6-5/9-2/11”. Redelijk ingewikkeld als u er niks van af weet, maar deze reeks cijfers kunt u op de zelfde manier interpreteren als de koppelankers. Er zitten dus 12 gaten met een diameter van 4 mm in, 8 gaten met een diameter van 6 mm, enzovoorts.

Ankerstrips

Ankerstrips zijn lange strips met over de breedte diagonaal series van drie gaten. Hieronder een voorbeeld.

f880c3bb7fca758637a70d49a0479e96.jpg
Ankerstrip

De diameter van de gaten van ankerstrips zijn altijd 6 mm. De lengtes verschillen. Er zijn strips van 400 mm, en strips van 2000 mm.


Wellicht bent u nog op zoek naar:

  • Balkdragers
  • Ankerwerk
  • Hoeken
  • Hoekankers
  • Raveeldragers
  • Regeldragers

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.