Verhelpen van tocht, de verschillende opties.

Er zijn verschillende manieren om de tocht in uw huis te verhelpen. Maar welke manier past bij uw situatie? Er zijn namelijk vele verschillende tochtprofielen en tochtstrips. In deze blog gaan we het hebben over de verschillende opties zodat u straks de juiste keuze maakt voor uw situatie.

 


Tochtstrips

Tochtstrip

 

 

Het gebruik maken van tochtstrips is de meest makkelijke manier op tocht te verhelpen. Het bevestigen van een tochtstrip is erg makkelijk. De meeste kunnen zowel geschroefd als geplakt worden. Een nadeel van tochtstrips is dat ze goed zichtbaar zijn wat een niet een heel fraai uiterlijk geeft. Ze worden daarom ook vooral gebruikt op werkplekken waarbij de afwerking niet per se heel netjes hoeft te ogen. Een tochtstrip is er in diverse maten en mogelijkheden verkrijgbaar.

 

 

 

Het plaatsen van een tochtstrip

Zorg ervoor dat de ondergrond waar de tochtstrip komt goed schoon is. Zaag of knip de tochtstrip op maat. De meeste strips zijn zelfklevend en hierdoor eenvoudig aan te brengen. Neem de beschermfolie elke keer een stukje eraf en zorg dat het vrijgekomen deel direct bevestigt wordt. Druk na het plaatsen de strip nog even goed aan zodat u zeker weet dat hij goed vastzit.

 

Overige opties

 

Nieuwbouwprofielen

NieuwbouwprofielDeze profielen zijn, zoals het woord al doet vermoeden, goed toepasbaar op de nieuwbouwwoningen. Het is natuurlijk niet te voorkomen dat nieuwbouwwoningen ook tochtgevoelig zijn. Om een nieuwbouwwoning te voorzien van tochtstrips is in dat geval natuurlijk wel zonde. Tochtstrips zijn altijd zichtbaar en zeker in de meeste gevallen niet mooi om aan te treffen. Dorpelprofielen zijn in oudere woningen toepasbaar. Bij nieuwbouwwoningen wilt u daar niet aan beginnen. Hiervoor zijn de zogeheten nieuwbouwprofielen in het leven geroepen. Een nieuwbouwprofiel wordt tussen het kozijn en de deur geplaatst waardoor het niet zichtbaar is voor het blote oog.

 

 

Valdorpel

 

Een valdorpel, deze wordt ook wel tochtvaldorpel genoemd, is een dorpel die zich aan onderkant van de deur bevindt. Een valdorpel wordt gebruikt voor deuren en is toepasbaar op zowel de buitendeur als de binnendeur. Het is een dorpel die zorgt voor de wering van tochtschade, brandschade maar ook geluidschade.

 

 

In een valdorpel zit een mechanisme wat de dorpel laat vallen wanneer de deur gesloten wordt. Als de deur geopend wordt doet hetzelfde mechanisme de deur optillen waarbij de valdorpel zijn functie volledig kan maken. Zo ligt de valdorpel niet constant op de grond of juist omhoog.

 

 

 

Aanslagprofiel

AanslagprofielEen aanslagprofiel wordt toegepast op verschillende soorten ramen. Dit tochtprofiel is in het bijzonder geschikt voor binnendraaiende draaivalramen of draairamen. Het profiel vangt water op van buiten en laat dit aan de onderzijde van het profiel weglopen. Daarnaast dient het ook tegen vocht en tochtigheid. De werking van een aanslagprofiel kan bij een paar millimeters al fors verschillen. Als een profiel enkele millimeters te groot uitkomt valt er alsnog tocht en/of water naar binnen. Daarom is het belangrijk deze goed te meten of te laten inmeten.

 

 

 

Dorpelprofiel

Dorpelstrip

Een dorpelprofiel wordt, zoals het woord al doet vermoeden, vaak gebruikt bij dorpels. Vaak wordt de dorpel ingezet als een scheiding tussen twee materialen, bijvoorbeeld tegels en laminaat, maar ook regelmatig met laminaat én laminaat. Hout kan krimpen en het kan uitzetten waardoor het helemaal strak vast leggen tussen wanden niet aan te raden is. Een dorpelprofiel kan ook worden ingezet als uiteinde van een laminaatstuk die gebruikt wordt als traptrede. Deze zijn vaak uitgevoerd in aluminium waarin een stuk rubber verwerkt wordt als anti slip strip.

 

Het grote voordeel van deze dorpelprofielen is dat het niet zichtbaar is aan de binnen of buitenkant doordat deze aan de onderkant bevestigd zit. Nadeel kan natuurlijk wel zijn dat zodra het tochtprofiel op een ongelijke/scheve vloer loopt, deze harder slijt en je deze niet gelijkmatig met de ondervloer kan laten bewegen. Over het algemeen gebeurt dit weinig tot niet en is het bovenal een prachtige oplossing als u zoveel mogelijk uit het zicht een tochtprofiel wil laten toepassen.

Een dorpelprofiel is er zowel in een stoffen uitvoering als borstel en ook een rubberen (met inlage) uitvoering.

 

Beschermplaat

BeschermplaatEen andere optie is een beschermplaat. Een beschermplaat is een aluminium strip die goed toepasbaar is op bestaande en nieuwe tocht problemen. Een nadeel van een beschermplaat is dat het altijd volledig zichtbaar is voor het oog. Wél is het makkelijk te bevestigen op de deur doordat het zowel met schroeven als met zelfklevende tape bevestigt kan worden.

 

 

 

 

 

 

GYZS.nl

GYZS.nl biedt een ruim aanbod aan tochtstrips en tochtprofielen zodat er altijd een is die bij uw toepassing past. Wanneer u voor 16.30 bestelt, wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden. Heeft u nog een vraag? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen u graag verder.logo gyzs