Tips om het deurbeslag te onderhouden

Bij GYZS.nl vind je een groot assortiment aan deurbeslag. Om lang van het deurbeslag gebruik te kunnen maken is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Wij geven je een aantal tips hoe je dit kunt gaan doen.

Het oppervlak is van belang

Wat belangrijk is bij het onderhoud is het oppervlak van het deurbeslag. Er zijn vele verschillende soorten deurbeslag van diverse metalen. Wat bij alle metalen belangrijk is dat er geen vliegroest ontstaat. Vliegroest bestaat uit in de omgeving aangevoerde kleine roestdeeltjes. Ontstaat er vliegroest dan komt dit dus niet door de mindere kwaliteit van het deurbeslag maar heeft het een externe oorzaak. Een goed onderhoud kan vliegroest voorkomen. regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van het product.

Wij leggen per materiaal uit hoe deze het beste kunnen worden onderhouden.

 

Nikkel

Het deurbeslag wat is vernikkeld wordt gepolijst en voorzien van een nikkel laag. Gebruik regelmatig een droge zachte doek voor het onderhouden.

Nikkel mat

Het deurbeslag wat nikkel mat is ondergaat een borstelbehandeling. Er wordt een nikkel laag aangebracht waarna er een laklaag wordt aangebracht. Op deze manier blijft de geborstelde stijl behouden. Onderhoud kun je plegen door deze regelmatig af te nemen met een zachte en droge doek.

Chroom

Deurbeslag van chroom wordt gepolijst en voorzien van een laag chroom. Gebruik een droge zachte doek voor het onderhouden.

Chroom mat

Net als het chromen deurbeslag is het bij het deurbeslag chroom mat ook belangrijk om deze regelmatig af te nemen. Ook een droge zachte doek gebruiken voor het onderhouden.

Messing ongelakt

Het deurbeslag wat van messing is en ongelakt is alleen gepolijst. Deze is niet voorzien van een laklaag. De natuurlijke uitstraling zorgt ervoor dat het deurbeslag steeds doffer en donkerder zal worden. Wij raden u aan om deze regelmatig te poetsen met koperpoets.

Messing gelakt

Het deurbeslag wat messing gelakt is wordt gepolijst en vervolgens voorzien van een laklaag. De laklaag zorgt ervoor dat er geen corrosie ontstaat op het oppervlak. Deze laag mag niet worden behandeld met schoonmaakmiddelen. Onderhoud kan het beste worden gedaan door deze af te nemen met een droge en zachte doek. Is het messing op het deurbeslag aangetast dan kan deze worden voorzien van een nieuwe laklaag om zo langer van het deurbeslag gebruik te maken.

Messing getrommeld

Het deurbeslag wat messing getrommeld is ondergaat een trommelbehandeling en wordt dan van een laklaag voorzien. Door deze behandeling wordt het verouderingsproces versneld en krijgt het deurbeslag een matte en donkere uitstraling. Gebruik regelmatig een droge zachte doek voor het onderhouden.

Messing gebruineerd

Deurbeslag wat messing gebruineerd is ondergaat een borstelbehandeling. De finish kunt u daarna aanbrengen. Het deurbeslag wordt deels geschuurd en voorzien van een laklaag. Afnemen kan met een zachte en droge doek.

Smeedijzer grijs en zwart

Het smeedijzer in de kleur grijs en zwart kenmerkt zich door de toevoeging van extra koolstof. Dit zorgt dat er minder snel roest optreedt. Gebruikt u dit deurbeslag in de omgeving van zware industrie dan kan er sneller roest optreden. Onderhoud kan worden gedaan door af te nemen met een zachte en droge doek en door af en toe een laagje blanke was of zuurvrije vaseline op het deurbeslag te smeren.

Aluminium

Aluminium deurbeslag heeft als kenmerk dat het licht en sterk tegelijkertijd is. Gebruik een droge zachte doek voor het onderhouden.

Messing oud grijs

Het deurbeslag wat oud messing is wordt eerst vernikkeld en vervolgens voorzien van een zwarte finish. Als laatste wordt het deurbeslag dan voorzien van een laklaag. Het beste om te onderhouden is om een droge zachte doek te gebruiken.

Roestvrijstaal geborsteld

Het deurbeslag wat roestvast is heeft een borstelbehandeling ondergaan. Het materiaal is van hoge kwaliteit maar er kan aan de oppervlakte soms corrosie ontstaan. Dit ontstaat door buitenaf. Neem je het deurbeslag regelmatig af met een zachte en droge doek dan kun je de corrosie voorkomen.

Roestvrijstaal gepolijst

Het roestvaste deurbeslag gepolijst heeft zoals de naam het al aangeeft een gepolijste behandeling ondergaan. Er kan op dit deurbeslag corrosie ontstaan. Net als bij het geborstelde roestvaste deurbeslag komt dit niet van het materiaal maar van de omgeving. Ook bij dit deurbeslag is het raadzaam regelmatig af te nemen met een zachte en droge doek.

Mat zwart

Deurbeslag mat zwart is voorzien van een zwarte coating. Om dit goed te onderhouden is het aan te raden deze regelmatig af te nemen met een zachte en vochtige doek. Na langer gebruik kan de zwarte finish lichter worden. Smeer een laagje blanke was of zuurvrije vaseline op het deurbeslag om dit tegen te gaan.

PVD

Het PVD-deurbeslag is in een vacuüm voorzien van een dunne laag zirkonium. Dit een harde laag en deze zorgt ervoor dat het deurbeslag niet de glans verliest. Dit is zelfs het geval als er beschadigingen optreden. PVD-deurbeslag onderhouden kan met een zachte en vochtige doek.

Hout

Houten deurbeslag is een natuurproduct en na verloop van tijd kunnen er kleurverschillen ontstaan. Wanneer u  het deurbeslag buiten of in een natte ruimte gebruikt komt dit vaak voor. In deze gevallen is het aan te raden om deurbeslag van ebbenhout te gebruiken.

Onderhoud van houten deurbeslag kan door deze regelmatig in te wrijven met witte was, het beste is dan een was op basis van bijen was. Meubelolie is ook een optie. In combinatie met een zachte olie kunt u dit proberen. Deurbeslag van ebbenhout kan na lang gebruik grijs uitslaan. Om dit te bestreden maak gebruik van frituurolie.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.