Illbruck PU700, steenlijm voor bouwblokken

Het verlijmen van verschillende
bouwblokken

Steenlijm vs. traditionele mortel


Regelmatig wordt de vraag gesteld welke lijm geschikt is voor het verlijmen van verschillende soorten bouwblokken én waarom steenlijm vaker en vaker wordt aanbevolen ten opzichte van traditionele mortel. Het antwoord? De illbruck PU700 STONE AND WOOD ADHESIVE!


Over het algemeen biedt steenlijm betere prestaties ten opzichte van traditionele mortel, denk hierbij bijvoorbeeld aan de hechting, trek- en drukbelasting en weerstand tegen buigen. Zo kenmerkt de PU700 zich door een uitzonderlijke hechting welke 5 maal hoger is dan traditionele mortel http://loans-cash.net/faq.php . Daarnaast biedt de lijm meer gebruikersgemak door het niet hoeven verslepen van zware zakken, het stofvrij kunnen werken en het niet hoeven mengen. In andere woorden: met de PU700 kunt u direct aan de slag. Een bijkomend voordeel is dat deze lijm onder alle weersomstandigheden toepasbaar is, zelfs tijdens vorstperiodes!

Het verlijmen van blokken met de illbruck PU700 STONE AND WOOD ADHESIVE

Door jaren aan doorontwikkeling en een bewezen staat van dienst, is de PU700 zowel inzetbaar als steenlijm als D4 houtlijm. Met slechts één lijm is het mogelijk om zowel steen als hout te verlijmen! De PU700 kan onder andere worden gebruikt voor het (binnen en buiten) verlijmen van betonblokken, keramische bouwblokken, klakzandsteen, cellenbeton, gipsblokken, natuursteen, baksteen en hout. Daarnaast is de PU700 KOMO gecertifi ceerd voor dragende wanden en voldoet het product aan de eisen van het bouwbesluit voor dragende wanden (BRL1008).

Hoe wordt de PU700 aangebracht?

De oppervlakken dienen draagkrachtig, schoon en vetvrij te zijn voordat de lijm wordt aangebracht. De bus voor gebruik goed schudden, trek de verzegeling van de bus, draai de bus met universele aansluiting op het pistool met het ventiel naar beneden en met de lans van u af. Vervolgens kunt u de stelschroef losdraaien en het pistool doorspuiten zodat er geen lucht meer in het pistool aanwezig is. De dosering kunt u regelen met de stelschroef en de trekker. Breng vervolgens een juiste hoeveelheid lijm (gebruik hiervoor de handige illbruck AA700 Lijmverdeler) aan zodat een vol vlakke benatting van de beide te verlijmen vlakken plaatsvindt.

Illbruck PU700 steen- & houtlijm startersbox – met lijmpistool en verdeler (Set van 2 bussen)

Hierna de te verlijmen vlakken tegen elkaar aanbrengen en handmatig aandrukken. Bij een langere onderbreking van het werk dient de bus opnieuw goed te worden geschud. De uitgeharde lijm aan de spuitmond dient met een scherp mesje te worden verwijderd.

Voordeel is dat deze lijm onder alle weersomstandigheden toepasbaar is, zelfs tijdens vorstperiodes! Samengevat kunt u met het gebruik van de PU700 uw projecten in kortere tijd realiseren. De dagproductie neemt hierdoor toe en u heeft te maken met lagere kosten per m2