Houd inbrekers buiten en beveilig je voordeur en achterdeur

Als uw huis onverhoopt het doelwit is geworden van een inbreker, neigt hij als eerste vaak naar uw deur. Met een simpele schroevendraaier wrikt hij al een ruimte tussen uw deur en uw kozijn om vervolgens uw huis onveilig te maken. Secu heeft hier de perfecte oplossing op gevonden: De Secu anti-inbraakstrip.

Er zijn veel verschillende deuren en kozijnen. Om zo veel mogelijk huizen veilig te maken zijn er ook veel verschillende Secu strips. Maar welke is nou geschikt voor u? U vindt het in het Secustrip handboek.

In dit handboek vindt u:

 • Welke deur?
 • Voordeur
 • Achterdeur
 • Wat is terugligging?
 • De modellen voor achterdeuren

Welke deur?

Allereerst vragen we ons af voor welke deur u een Secustrip wilt hebben. Is het voor een voor- of een achterdeur?

Voor voordeuren zijn de volgende types geschikt:

 • Type 1
 • Type 2
 • Type 2 Alu Line

Voor achterdeuren de volgende:

 • Type 3
 • Type 3 Gelijkliggend
 • Type 3T
 • Type 3T5 Alu Line
 • Type 3T8 Alu Line
 • Type 3T20 / 3T23 / 3T26 Alu Line

Er is een onderscheid tussen voor- en achterdeuren gemaakt omdat voordeuren altijd naar binnen opendraaien en achterdeuren altijd naar buiten opendraaien.

 

Secustrip voor een voordeur

 

Voor uw voordeur zijn drie verschillende types geschikt:

Type 1: De voordelige oplossing. Dit type is beschikbaar in de lengtes 2050mm en 2500mm. Komt in de kleuren wit (RAL 9010) en bruin (RAL 8014) en is gemaakt van staal

SecuStrip-Type-1-S1
Type 1

 

Type 2: Het universele model. Dit model past bijna altijd. Bij dit model zijn de schroeven overdekt. Verkrijgbaar in de lengtes 2050mm, 2115mm en 2500mm. In de kleuren wit (RAL 9010) en bruin (RAL 8014) en is gemaakt van staal.

SecuStrip-Type-2-Special-S1
Type 2

 

Type 2 alu line: Dit model heeft een extra slanke vormgeving, zoals u hieronder kunt zien. Het product is gemaakt van hoogwaardig blank geanodiseerd aluminium, en de schroeven zijn onbereikbaar gemonteerd. Leverbaar in de lengte 2150mm en 2500mm. Overigens is dit type geschikt voor plaatsing aan de kust.

SecuStrip-Alu-2-S1
Type 2 Alu line

 

 

Secustrip voor een achterdeur

Voor achterdeuren is het assortiment iets breder. U heeft de keuze uit zes modellen. Hieronder kunt u de verschillende producten met hun specificaties terugvinden.

Het voornaamste verschil tussen de modellen is de terugligging. Bij voordeuren is er geen sprake van terugligging, maar bij achterdeuren wel.

Wat is terugligging?

terugligging

 

Niet alle verhoudingen tussen deuren en kozijnen zijn hetzelfde. Zoals u in de bovenstaande afbeelding kunt zien is de diepte van uw deur ten opzichte van het kozijn verschillend. Soms zijn de deur en kozijn gelijkliggend, en soms is er sprake van een terugligging van 4-6mm.

Als u voor uw achterdeur gebruik wil maken van een Secustrip dient u de terugligging op te meten, en een Secustrip te kiezen aan de hand van uw terugligging.

Kies voor deuren zonder terugligging – dus de deur en het kozijn zijn geheel vlakliggend – Type 3 Gelijkliggend. Voor deuren met een terugligging van 4-6mm Type 3, en voor deuren met een grotere terugligging Type 3T.

De Modellen voor achterdeuren

Type 3: Dit type is geschikt voor een terugligging van 4-6mm. De montage is zeer eenvoudig en is verkrijgbaar op lengte van 2500mm. U kunt dit product eventueel zelf inkorten.

SecuStrip-Type-3-S1
Type 3

 

Type 3 Gelijkliggend: De naam zegt het al, deze is geschikt voor gelijkliggende achterdeuren. Dit model voorkomt het openbreken met een schroevendraaier of koevoet en dicht de grote sluitnaad af, zodat de schoten van de meerpuntsvergrendeling niet kan worden doorgezaagd.

SecuStrip-Type-3-Gelijk-S1
Type 3 Gelijkliggend

 

 

Type 3T: De 3T serie is geschikt voor een terugligging van 0-30mm. Er zijn verschillende modellen binnen deze serie om alle verschillende terugliggingen te dekken. Heeft u een terugligging van bijvoorbeeld 26 mm? Dan is de 3T26 voor u geschikt. Op onze website staat de terugligging van de modellen erbij vermeld. Check dus goed of u de juiste besteld!

SecuStrip-Alu-3T8-S1
Type 3T8
SecuStrip-Alu-Type3T20
Type 3T20

Heeft u nog meer vragen na aanleiding van deze blog, dan kunt u ze aan onze klantenservice richten! Dat kunt u hier doen.

Overigens kunt u hier al onze Secustrips zelf bekijken!

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.