De beste manier om uw balken te verbinden!

Er zijn ontzettend veel manieren om balken aan elkaar te verbinden. Maar wat is nou de meest efficiënte en tegelijk de goedkoopste manier? Dat is met behulp van gordinglassen. Dit product is uiterst geschikt voor de gording, maar tegelijkertijd ook geschikt voor andere situaties die een balkverbinding vereisen.

Wat is een gordinglas?

Gezaagd hout in de vorm van balken heeft vaak een beperkte lengte. Als u deze lengte wil verlengen kunt u dat met behulp van een gordinglas doen. U dient echter wel goed op te letten of een gordinglas sterk genoeg is. Dit product kan namelijk mechanisch alleen als een scharnier worden beschouwd. De gording moet zo lang zijn, dat de gordinglas op ongeveer een zesde deel van de overspanning nabij het spant of de draagmuur aangebracht wordt.

Het product is geschikt voor balken met een breedte van minimaal 46 mm en maximaal 100mm, en een hoogte van minimaal 96 mm tot maximaal 250 mm. Het product zelf is gemaakt van 1,5 mm dik plaatstaal en kan worden bevestigd door middel van gripankernagels.

507819b6b179f433657025953717c749.jpg
GB Gordinglas sendzimir verzinkt (klikbaar)

Het gatenpatroon

Zoals u waarschijnlijk wel is opgevallen zitten er gaten van verschillende groottes in de gordinglas. De grootte van de gaten en het aantal gaten wordt met het gatenpatroon aangeduid. Een gatenpatroon kan er als volgt uit zien: “25/4-2/8”. Dit betekent dat er in de gordinglas 25 gaten zitten, die een diameter hebben van 4 mm. Ook zitten er nog 2 gaten in met een diameter van 8 mm. Deze zitten vaak op de rug van de gordinglas.

De toepassing

Een gordinglas kan als volgt worden gebruikt.

Toepassing gordinglassen
Toepassing gordinglassen

Zoals u ziet worden de lassen voor een klein stukje balk gebruikt. De muur die voor steun zorgt is minder dan 1/6de vanaf de gordinglas, ten opzichte van de gehele balk. Op deze manier kan de gordinglas het gewicht aan.


 

Mocht u nog vragen hebben over gordinglassen, dan horen wij dat graag. Al uw vragen kunt u aan onze klantenservice richten.