Alles over AXA raamuitzetters!

Waarom AXA raamuitzetters?

Het Nederlandse bedrijf AXA heeft een historie die meer dan 115 jaar teruggaat. AXA is een begrip als leverancier van hang- & sluitwerk, daarnaast heeft het een ijzersterke naam opgebouwd met name op het gebied van inbraakwerende beveiligingsproducten. Ondanks dat het bedrijf zich voornamelijk richt op de inbraakwerendheid van hun producten, gaat de functionaliteit niet verloren. Dit is ook wat AXA zo bijzonder maakt. Kwaliteit staat bij AXA voorop, dit is te merken in de gebruikte materialen, maatvastheid, de afwerking en de levensduur van de producten. Bij elk AXA product zit een duidelijke montagehandleiding en gestandaardiseerd bevestigingsmateriaal dat snelle en accurate montage garandeert. GYZS.nl biedt een breed assortiment aan AXA raamuitzetters. Indien u kiest voor AXA kunt u er zeker van zijn dat u jarenlang plezier en beveiliging op uw raam en/of deur heeft.

 

Waar moet ik op letten?

Een goede en gezonde lucht in huis is belangrijk voor iedereen. Dus ook ventileren is van groot belang voor uw gezondheid. Bij het vinden van de juiste raamuitzetter is het van belang te bepalen:

 • Wat voor soort raam of deur er gebruikt wordt.
 • Of het raam of de deur inbraakwerend beveiligd moet worden.

Belangen die bepaald moeten worden bij een raam:

 • De afmetingen van het raam.
 • Op afstand bedienbaar of niet.
 • Naar binnen- of buitendraaiend.
 • Wordt er raamdecoratie (luxaflex, lamellen) of een hor gebruikt.
 • Hoeveel montageruimte u heeft op het raam en kozijn

Bij een deur hoeft enkel rekening gehouden worden of deze naar binnen of naar buiten draait.

 

Inbraakwerendheid van uitzetters

Bij de raamuitzetters van AXA is inbraakwerendheid van groot belang. Elke uitzetter heeft weer andere keurmerken, daarom hebben wij ze even op een rijtje gezet.

Er zijn drie verschillende klassen van het SKG keurmerk. Standaard, zwaar en extra zwaar.

 • Producten met een standaard (één ster) keurmerk kunnen in combinatie met andere inbraakwerende voorzieningen het binnendringen minstens 3 minuten vertragen.
 • Raamuitzetters met keurmerk zwaar (twee sterren) kunnnen zelfstanding inbrekers ten minste 3 minuten vertragen.
 • Ten slot is er het keurmerk extra zwaar (drie sterren), wordt uitgereikt als de raamuitzetter inbrekers ten minste 5 minuten kan vertragen

 

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen(PKVW) is een keurmerk in Nederland en België voor woningen die in een bepaalde mate zijn beveiligd. De eis die van toepassing is op de raamuitzetters zijn:

 • Alle bereikbare ramen, lichtkoepels en deuren zijn beveiligd.

 

Verschillende AXA raamuitzetters

AXA Combi-Uitzetter
Combi-Uitzetter

 

De AXA raamuitzetters zijn er in 3 verschillende varianten.

De combi-uitzetters van AXA bieden het openen en sluiten ineen voor uw raam. Dit type raamuitzetters zijn wegdraaibaar. De raamuitzetter zet de onderkant naar buiten, de scharnieren zitten aan de bovenkant. Hierdoor blijft de bovenkant dicht en kan het raam openblijven als het regent. De combi-uitzetters hebben 3 preferente standen voor optimale ventilatie.

AXA Telescopische uitzetter
Telescopische uitzetter

 

 

De telescopische uitzetter schuift als het ware uit tot een bepaalde lengte. Het is ook traploos instelbaar wat betekent dat u de uitzetter op elke gewenste stand kunt vastzetten.

 

AXA Raamuitzetters met vaste standen
Raamuitzetter met vaste standen

 

 

Als laatste is er nog de uitzetters met vaste standen. Deze wordt gebruikt voor draaibare ramen, zowel binnen als buitendraaiende ramen. Doormiddel van een naar bouwen wijzende punt kunt u het raam vastzetten, dit puntje wordt ook wel stelpen genoemd.

 

 

 

 

In de onderstaande tabel staan alle soorten AXA raamuitzetters nog even op een rijtje:

AXA raamopenerDraairichtingAfstand bedienbaar
AXA Remote 2.0 raamopenerBinnen- en buitendraaiendJa
Combi-uitzetter AXAflex serieBinnen- en buitendraaiendNee
Combi-uitzetter AXAfixBinnen- en buitendraaiendNee
Raamuitzetter Habilis & EliteBinnen- en buitendraaiendNee
Telescopische uitzetters (IN & EX)Binnen- en buitendraaiendNee
Telescopische uitzetter AXArexBinnen- en buitendraaiendNee

 

Montage

De montage van de combi-uitzetters van AXA is simpel en zo gedaan. Bepaal van te voren waar u de uitzetter wilt gaan plaatsen, zodat u de gaten alvast kunt boren. Plaats daarna de uitzetter en zorg bij een combi-uitzetter voor een gekruiste bevestiging, dus 2 in de uitzetter daarna twee in het raam et cetera.

Bij telescopische uitzetters en de uitzetters met vaste standen gaat de montage iets anders, ook hangt de montage af van de draairichting. Bij een naar binnendraaiende uitzetter plaatst u het op de zijkant van de onderkant van het kozijn, dus niet op de bovenkant van de onderzijde zoals u zou doen met een buitendraaiende uitzetter. Zorg er hierbij voor dat de raamuitzetter horizontaal evenwijdig aan het kozijn loopt. Monteer het eerst op het raam en daarna op de kozijnplaat.

 

 

Als u na het lezen van dit blog nog vragen heeft, staat de klantenservice van GYZS.nl altijd voor u klaar!


Misschien bent u ook nog op zoek naar:

 

 

GYZS.nl

Wanneer u voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heeft u nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen u graag verder.