Alles over leuningshouders

Een trapleuning moet eenvoudig te installeren zijn, daarbij is het ook belangrijk om armleuningen correct te bevestigen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de armleuning van de muur valt wanneer u er een beetje kracht op zet. Denk maar aan kinderen die met volle gewicht op de leuningen gaan hangen. Om ongelukken te voorkomen is het van belang dat u kwalitatieve armleuningen gebruikt in uw interieur http://webbanki.ru .

Verschillende soorten leuninghouders

Leuninghouders zijn er in verschillende soorten, zo zijn deze er ronde leuninghouders, vlakke trapleuning houders, met tapgat, opschroefbaar en/- of verstelbaar. De soorten en uitvoeringen die u nodig heeft, zijn voor iedere woning verschillend. En dan heb je natuurlijk nog te maken met smaak, iedereen vindt weer wat anders mooi. Bedenk eerst of u een bolle of een vlakke leuninghouder wilt hebben. En moet uw leuninghouder wellicht verstelbaar zijn?

Tapgat
Leuninghouders met een tapgat worden door middel van stokeinden bevestigt. Door de stokeind in de muur te bevestigen met een plug kunt u de trapleuning er gemakkelijk op draaien zonder dat de bout zichtbaar is aan de voorkant. Dit is dus een mooie oplossing om uw leuninghouder te bevestigen, zonder dat de bevestiging zichtbaar is.

Opschroefbaar
Trapleuning houders die opschroefbaar zijn worden bevestigd met schroeven. Door middel van een voorgeboord gat en een plug kunt u de trapleuning zonder enige moeite in de muur schroeven.

Verstelbaar
Verstelbare leuninghouders bevatten een afstand houder waarmee u gemakkelijk de goede afstand kunt selecteren. U meet de afstand die u nodig heeft en stelt dit vervolgens in op dit profiel. Daarna legt of zet u deze afstandhouder neer zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken of u wel de juiste afstand hanteert.

Op basis van welke leuning u heeft, rond of vlak, kiest u welke leuninghouder bij de leuning past.

Welke merken zijn er?

De merken die GYZS aanbiedt zijn: Hermeta, Intersteel en Wallebroek. Hieronder vertellen wij in het kort over de merken.

Hermeta
Hermeta leuninghouders zijn een van de beste leuninghouders op de markt. Dankzij de unieke combinatie van gieten en profielbewerking, evenals het gehele fabricageproces van ontwerp tot interne eindproducten heeft Hermeta een zeer krachtige product serie kunnen combineren met unieke kenmerken.

De Hermeta leuninghouder is een levensloopbestendige leuninghouder. De houder is vervaardigd van minimaal 75% gerecycled aluminium en het is geanodiseerd bewerkt. Daarnaast zijn er verschillende modellen zoals een hol zadel geschikt voor ronde leuningen of een vlakzadel wat geschikt is voor een vierkante trapleuning.

Hermeta leuninghouder

Intersteel
Intersteel bestaat ook al een hele lange tijd en levert hoogwaardige A-kwaliteit producten. De artikelen van Intersteel zijn mooi, duurzaam gemaakt van het materiaal messing. Daardoor roesten ze niet.

Intersteel leuninghouder

Wallebroek

Op GYZS bieden wij ook leuning houders aan van het merk Wallebroek. Zij leveren net als bovenstaande merken A-merk leuninghouders.

Wallebroek trapleuning hol

Welke kleuren en soorten leuninghouders zijn er?

Trapeuning houders komen in verschillende maten, kleuren en soorten en zijn er voor elke stijl interieur; van modern tot klassiek. Het meest voorkomende materiaal is Aluminium, maar daarnaast zijn er ook mogelijkheden zoals gegoten aluminium, gerecycled aluminium en gietijzer.

Kleuren die worden aangeboden zijn F1, F2, RVS en zwart.

De kleur F1 staat voor naturel, de standaard grijs die het meest voorkomt. Daarom is deze kleur geschikt voor de meeste interieurs. We bieden ook leuninghouders aan in de kleur F2, wat staat voor ‘nieuwzilver’, wat meestal wordt vergeleken met de champagnekleur die in de meeste interieurs past. Daarnaast hebben we ook zwarte leuninghouders dat een strak uiterlijk straalt.

De reden waarom deze leuninghouders gemaakt worden met aluminium is omdat aluminium een veel gebruikt materiaal is doordat het erg licht is en tevens net zo corrosie bestendig is. Aluminium is vaak zilverwit van kleur en heeft een egale oppervlakte.

Hoe monteer ik een trapleuning houder?

Benodigdheden voor het monteren van uw trapleuning.

  • Leuninghouders
  • Schroeven
  • Pluggen
  • Boor
  • Schroevendraaier / accutol

Volg hier het stappenplan om een leuninghouder te plaatsen:

  • Stap 1: Kies bij het bepalen van de positie van de leuning meestal de standaard hoogte, de bovenkant van de leuning is 90 tot 93cm hoger dan de trede. Dit is de algemene maat die andere mensen vaak gebruiken. Als u andere maten wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook.
  • Stap 2: Als u met 2 personen bent, is dit het handigst. De één kan de trapleuning op de gewenste hoogte houden en de ander kan met een potlood de positie van de leuninghouder tekenen.
  • Stap 3: Boor op de gemarkeerde positie. Monteer de pluggen samen met de leuninghouders aan de muur.
  • Stap 4: Plaats de leuning op het leuninghouders Draai de leuninghouders op de leuning. Draai alle schroeven in de leuning en draai ze vervolgens gelijkmatig aan. Zorg ervoor dat alle leuninghouders stevig vastzitten. Controleer daarna voor gebruik het frame van de leuninghouder zorgvuldig. Na het voltooien van al deze stappen zijn de leuninghouders goed gemonteerd.

Hoeveel trapleuning houders heb ik nodig?

U wilt een nieuwe leuning met mooie leuninghouders bestellen, maar hoeveel trapleuning houders heeft een trapleuning nou eigenlijk nodig? Elke trapleuning is immers anders, met verschillende lengtes en breedtes. Gelukkig is dit niet moeilijk! Als stelregel geldt: Laat een afstand van 60 tot 100cm vrij tussen elke leuninghouder,zo kunt u eenvoudig het aantal benodigde leuninghouders berekenen.

Rechte trapleuning van 240cm gebruikt 3 à 4 leuninghouders.
Rechte trapleuning van 180cm gebruikt 2 à 3 leuninghouders.