Wat is nu een bommerscharnier?

In dit blog gaan we in op een bijzonder soort scharnier. Namelijk het bommerscharnier. Het is een scharnier dat voordelig te bestellen is op GYZS.nl. Uiteraard dragen wij zorg voor een snelle levering. Laten we eens kijken welke bommerscharnieren en zijn en wat voor scharnier het precies is..

De werking van een bommerscharnier

Een bommerscharnier is een scharnier dat ervoor zorgt dat de deur altijd terug zal keren in de gesloten positie. Open je de deur en laat je deze open staan dan zal deze vanzelf weer langzaam sluiten.

Dit komt doordat deze scharnier voorzien is van een veer. Deze zorgt ervoor dat de deur automatisch weer gesloten wordt. Je kunt het dus vergelijken met een deurdranger.

De verschillende soorten bommerscharnieren

Er zijn twee soorten bommerscharnieren. Dit zijn de enkelwerkende modellen en de dubbelwerkende modellen. Laten we eens dieper in gaan op de werking van deze modellen.

Een enkelwerkende bommerscharnier

Het enkelwerkende bommerscharnier kan worden gebruikt bij deuren die maar één richting op bewegen. Dit model monteer je als een normale scharnier en zal dan zorgen dat de deur automatisch weer gesloten wordt.

Een dubbelwerkende bommerscharnier

Om de werking van een dubbelwerkende bommerscharnier uit te leggen kun je het beste denken aan een oude western..

Wanneer er iemand in de film binnenstapte in de saloon waren er twee klapperende deurtjes die altijd weer naar de oorspronkelijke positie (in het midden) terugkeerden. Dit is wat een dubbelwerkend bommerscharnier doet.

Gebruik je dit model dan kun je deze gebruiken bij deuren die beide kanten op bewegen.

Waar je op dient te letten bij montage is dat het middenstuk van de scharnier dezelfde breedte heeft als de deur. Het maakt dan niet uit van welke kant de deur geopend wordt. Deze zal altijd in de neutrale positie terugkeren.

Benieuwd naar meer?

Wil je weten welke bommerscharnieren er bij GYZS.nl te bestellen zijn? Neem dan een kijkje in ons assortiment. Of ben je nog niet uitgelezen? Bekijk dan via deze link een blog over de verschillen tussen ongelagerde en gelagerde scharnieren.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.logo gyzs